Dansk sejr giver international genlyd: »De ser ud, som om de er fast besluttede på at gå hele vejen«

Med fire mål sendte det danske herrelandshold i fodbold sig selv til Baku og Wales til adressen med samme navn. Det giver genlyd i de internationale medier, som især fremhæver Kasper Dolbergs to flotte scoringer.

Spillere fra det danske herrelandshold i fodbold kaster sig over lyshårede Kasper Dolberg, efter at han har scoret det første af de i alt fire mål, som Danmark sendte Wales ud af EM i fodbold med. Og det er også den danske angriber, som bliver fremhævet i internationale medier. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dean Mouhtaropoulos/EPA/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med fire stempler i rejsedokumentet sendte det danske herrelandshold i fodbold lørdag aften det walisiske mandskab med stjernen Gareth Bale i spidsen hjem til Wales. Det skete i EM-ottendedelsfinalen, der blev spillet i Amsterdam.

Og selvom landstræner Kasper Hjulmand efter kampen endnu en gang fremhævede den stærke holdindsats, så er det ikke gået under den internationale radar, at Kasper Dolberg nettede to gange i aftenens kamp på sin gamle hjemmebane i Amsterdam.

Britiske Mirror skriver:

»Kasper Dolberg knuste de walisiske hjerter med en sensationel indsats, da Danmark cruisede videre til kvartfinalen ved EM 2020. Nice-angriberen scorede i begge halvlege, hvor Joakim Mæhle og Martin Braithwaite lagde resultatet i seng med mål sent, da Wales led sit største nederlag nogensinde ved et EM.«

»Brysia wella«, Eriksen

Det walisiske hold havde taget en gave med til det danske hold: en walisisk landsholdstrøje med Christian Eriksens nummer 10 samt ordene »Brysia wella«, som betyder god bedring på walisisk. En trøje, den walisiske anfører, Gareth Bale, overrakte den danske kaptajn, Simon Kjær, inden kampstart.

Og netop Christian Eriksen fylder en del i den internationale dækning af kampen – en kamp, som for øvrigt blev spillet på hans gamle hjemmebane i de seks år, han spillede for Ajax Amsterdam.

»Det her var præcis den fest, Danmark havde planlagt. På en aften i Amsterdam, hvor de lokale viste deres kærlighed til Christian Eriksen, var det et andet tidligere Ajax-vidunderbarn, der drev Danmark ind i kvartfinalen i EM,« skriver britiske The Guardian og tilføjer:

»29 år efter at Danmark vandt EM i '92, scorede Kasper Dolberg to gange, det første efter en lækker indsats uden for feltet, (...) før Joakim Mæhle og Martin Braithwaite cementerede sejren sent i kampen.«

Symbolet på den danske styrke

Den franske avis L'Équipe mener ligefrem, at Dolberg, der havde fået chancen fra start i stedet for en skadet Yussuf Poulsen, var symbolet på den danske indsats ved EM.

»Eventyret fortsætter for Danmark. Efter at være presset i det første kvarter af Wales dominerede danskerne derefter kampen denne lørdag, i Amsterdam, og vandt (4-0). Kasper Dolberg, der for første gang er med ved EM, var symbolet på dansk kollektiv styrke ved at score to mål.«

Også britiske The Sun fremhæver særligt Dolberg, men sætter også ord på den danske holdindsats og konstaterede følgende i opsummeringen på sin liveblog:

»Danskerne ligner en meget stærkt sammenstrikket gruppe af spillere efter det, der skete med Eriksen i den indledende runde – og de ser ud, som om de er fast besluttede på at gå hele vejen.«

»Lad os se, hvor rejsen ender …«

Tyske Bild roser også Dolbergs indsats med den lille remse: »Doll, doller, Dolberg!«

»Nice-angriberen ved, præcis hvor målet er i Amsterdam Arena. Han spillede trods alt her for Ajax Amsterdam, indtil han flyttede til Frankrig i 2019.«

Og så kan det tyske medie også huske, at Danmarks sejr over Wales faldt på samme dato, som da Danmark slog Tyskland i finalen ved EM i 1992.

»Det er første gang, danskerne vinder en knockoutkamp ved et europamesterskab i 29 år. Præcis på datoen 26. juni i 1992 blev det til en 2-0-sejr mod Tyskland i EM-finalen,« skriver mediet og tilføjer senere:

»Lad os se, hvor rejsen ender denne gang …«

Vil du høre mere om Danmarks landshold? Hør mandagens afsnit af Berlingskes podcast »Pilestræde«, som går i dybden med »Hjulmandia« her.