Dansk sanger får 12,5 millioner lyttere

Agnes Obels musik vil i aften klinge ud i 12,5 millioner amerikanske tv-stuer.

Agnes Obel, sangerinde. Debuterede i år med den meget anmelderroste plade "Philharmonics". Fold sammen
Læs mere
Foto: Kristoffer Juel Poulsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske musikelskere har i længere tid lyttet til musikmusen Agnes Obel, som har taget hele Danmark og Tyskland med storm med sine simple, men smukke toner.

Men i aften udvider hun sit publikum med en meget anseelig størrelse. Kl. 21.00 amerikansk tid får hendes smukke stemme nemlig frit løb på amerikansk tv i den bedste sendetid.

Det er den populære amerikanske lægeserie "Grey's Anatomy", som på dansk hedder "Greys Hvide Verden", som har taget Agnes Obels musik til sig. Sangen "Riverside" skal akkompagnere lægernes medicinske og romantiske ud- og indviklinger i aftenens afsnit, som det anslås vil blive set af 12,5 millioner amerikanere.

Agnes Obel har siden sin debut med albummet Philharmonics høstet stor ros fra de danske anmeldere. Berlingskes anmelder, Jeppe Krogsgaard Christensen, skriver blandt andet dette om Agnes Obels debut: "...under de stilfærdige, lyriske og eftertænksomme arrangementer danser de fineste små popmelodier rundt, og det er med til at gøre albummet til én lang fornøjelse." Og kvitterer med fem stjerner.

Agnes Obel spiller i denne uge tre koncerter for fulde huse i henholdsvis København og Aarhus. Alle billetter er udsolgt.

Se her traileren til episoden af Grey's Hvide Verden, hvor Agnes Obels sang danner musisk baggrund.