Dansk politi skal passe fulde unge i Prag

Fire danske dialogbetjente skal sammen med det lokale politi lægge en dæmper på tusindvis af unge danskere på druktur i Tjekkiets hovedstad i vinterferien.

ARKIVFOTO. Sunny Beach i Bulgarien er et yndet feriemål for unge danskere på druk. Igen i år går turen også til Prag for mange unge danskere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når flere tusinde unge danske handelsskole- og gymnasieelever i næste uge holder vinterferie i Prag i Tjekkiet, får de selskab af fire danske politibetjente.

Det er såkaldte dialogbetjente, som rejser til Prag. De skal blandt andet sørge for, at danskerne ikke raserer hoteller eller diskoteker eller kommer i slagsmål, som det skete i vinterferien sidste år.

»Ideen er, at betjentene - ved at gå rundt på de steder, hvor de unge færdes - kan skabe en dialog med de unge, så de ved, hvor de kan henvende sig, hvis der opstår problemer,« fortæller politiinspektør ved Østjyllands Politi, Morten Anker Jensen.

Samarbejdet med de tjekkiske myndigheder skyldes, at tjekkisk politi har anmodet Rigspolitiet om dansk assistance efter de mange uroligheder i den tjekkiske hovedstad sidste år. Håbet er, at det danske politis tilstedeværelse kan begrænse balladen.