Dansk politi skærper beredskab efter terrorangreb i Frankrig

Både i København og Aarhus forklarer politiet, at de er særligt på vagt efter gårsdagens terrorangreb i Paris.

Dansk politi og soldater advares: I er mål for terror
ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen

Beredskabet i Danmark er skærpet efter gårsdagens angreb mod det franske satireblad Charlie Hebdo.

Det oplyser både Københavns Politi og Østjyllands Politi.

»Vi har på udvalgte objekter en skærpet opmærksomhed. Det vil sige mere patruljevirksomhed, og det gælder naturligvis omkring JP/Politikens Hus, men også en masse andre steder. Vi har desværre levet med en relativt høj terrortrussel i mange år, og derfor er beredskabet gearet til det,« siger Mogens Lauridsen, politiinspektør ved Københavns Politi.

Meget mere vil politiinspektøren af sikkerhedshensyn ikke sige om politiets fremgangsmåde.

»Vi har ikke nogen interesse i at fortælle, præcis hvad vi gør, og hvilke elementer, der indgår i en skærpet opmærksomhed. Det er jo noget, en eventuel modpart kan misbruge, så det er vi ikke så vilde med at snakke om,« siger Mogens Lauridsen.

Direkte adspurgt tilføjer han dog, at der er tale om rutinemæssige sikkerhedsforanstaltninger.

»Der er ikke nogen konkrete trusler mod Danmark,« siger han.

Østjyllands politi også på vagt

I Aarhus forklarer Bent Preben Nielsen, ledende politiinspektør ved Østjyllands Politi, at terrortruslen tages yderst alvorligt.

»Vi kører et meget højt beredskab, og meget mere vi jeg sådan set ikke sige, for jeg vil ikke fortælle, hvad vi går og laver. Men jo, vi er helt oppe på de høje nagler og meget opmærksomme på bestemte steder i kredsen,« siger han.

Eksempelvis har Jyllands-Posten, som først bragte Muhammed-tegningerne, hovedkontor i Viby i Aarhus. Og folk skal være klar over, at der passes på dem, forklarer politiinspektøren:

»Verden er blevet mindre, og når noget sker i Paris, kan det også ske her. Og vi gør alt, hvad vi kan for at være i stand til at håndtere det,« siger Bent Preben Nielsen.

Det skærpede beredskab og politikredsenes indsats koordineres af Politiets Efterretningstjeneste, PET, som i går beskrev de danske perspektiver i terrorangrebet i Paris således:

»PET følger naturligvis situationen i Frankrig nøje, herunder ift. den eventuelle betydning for trusselsbilledet i Danmark og for danske interesser i udlandet. For nuværende giver situationen ikke anledning til ændring af vurderingen af terrortruslen mod Danmark, som fortsat  alvorlig.«