Dansk politi skærper beredskab efter svenske asylbrande

Den seneste tid har en masse påsatte brande huseret på asylcentre i Sverige. Det får dansk politi til at øge bevågenheden.

Endnu en påsat brand raserede i nat et planlgt asylcenter i Oderljunga i Skåne. Fold sammen
Læs mere
Foto: 11079 Jan Emanuelsson/Topnews.se
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I morges vågnede vi op til nyheden om endnu en påsat brand på det, der skulle have været et nyt asylcenter i Oderljunga i Sydsverige. Dermed er flere en ti asylcentre rundt omkring i Sverige i år blevet ødelagt af brande, og i mange af tilfældene har politiet mistanke om, at brandene har været påsatte.

Det har fået dansk politi til at dæmme op for sikkerheden på asylcentrene rundt om i landet. Politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi forklarer, at hans politikreds er særligt opmærksom.

»Vi har gennem længere tid fulgt udviklingen i vores nabolande. Ikke kun i Sverige også i Tyskland. Ud fra det billede, der tegner sig, tilpasser vi konstant vores indsats. Vi har i øvrigt et samarbejde med kommunerne, og dem, der arbejder de steder, hvor flygtningene opholder sig,« siger han og tilføjer:

»Det, der er sket i Sverige, er alvorligt. Derfor har vi selvfølgelig stort fokus på det. Men i forhold til Danmark tror jeg, at det er vigtigt, at man ikke italesætter en bekymring, men at man hele tiden forholder sig objektivt til de informationer, vi har.«

Natten til tirsdag gik det ud over et planlagt asylcenter i kommunen Munkedal i Sverige, og i weekenden blev to bygninger raseret af flammer. Det er ej heller noget, som Midt- og Vestsjællands Politi lader passere.

»Vi forholder os til vores egen situation herhjemme, men det er klart, at når vi hører, at asylcentre brænder i Sverige, er det selvfølgelig også noget, vi tager med i vores overvejelser. Vi er opmærksomme på, at det kan ske, og vi følger situationen nøje. Derfor har vi også nogle forskellige lokaliteter i politikredsen, som vi holder et særligt vågent øje med. Nærmere kan jeg ikke komme det, men heldigvis kan vi med god samvittighed sige, at der ikke er noget som helst, der indikerer, at noget sådan skulle ske hos os,« siger Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig hos Midt- og Vestsjællands Politi.