Dansk politi klar til at sigte omstridt frikirkepræst

Midt- og Vestjyllands Politi er klar til at sigte en 29-årig frikirkepræst, der mistænkes for seksuelle overgreb mod børn og unge i både USA og Danmark. Men manden blev i nat anholdt i USA på vej til Danmark. Sagen trækker ud, lyder det.

BMSOLO. Fra Linda Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der tages nu afgørende skridt i retsforfølgelsen af en 29-årig dansk frikirkepræst, der er blevet beskyldt for at have forgrebet sig på en række børn og unge ned til 13-års alderen i et religiøst samfund i Midtjylland.

I nat blev manden anholdt i USA, hvor han også er beskyldt for lignende tilfælde af seksuelle krænkelser, men her er han i stedet blevet sigtet for gambling og servering for alkohol til mindreårige.

Ifølge Midt- og Vestjyllands Politi var den 29-årige frikirkepræst på vej til Danmark for at blive afhørt og sigtet, da de amerikanske myndigheder anholdte ham.

»Vi har nu et sagskompleks, hvor vi skal afhøre og sigte den mistænkte. Meningen var, at den mistænkte frivilligt skulle komme til Danmark. Herefter skulle vi anholde ham i lufthavnen, afhøre og sigte ham og derefter fremlægge sagen for anklagemyndigheden med henblik på en varetægtsfængsling,« siger Hans Roost, politiinspektør i Midt- og Vestjyllands Politi.

Han vil ikke komme ind på antallet og typen af sager, men bekræfter, at der i sagskomplekset er anklager om seksuelle overgreb.

Sagen begyndte at rulle tilbage i maj, da den jyske frikirkepræst blev anmeldt til Midt- og Vestjyllands Politi for i otte tilfælde at have forgrebet sig på børn og unge helt ned til 13-års alderen i perioden fra 2006 til 2011. Samtidig er han blevet efterforsket for to overgreb i Florida, hvor han i dag bor med sin kone og har praktiseret i en menighed, som han startede i 2011.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at man vil begære den 29-årige mand udleveret.

»Vi er dialog med politiet i Orlando, men vi må samtidig sige, at vi ikke kan vente på, at sagen bliver afgjort i USA. Derfor vil vi anmode om udlevering,« siger Hans Roost.

Det er uvist, hvor omfattende de påståede seksuelle krænkelser har været, men ifølge Berlingskes oplysninger er mere end otte tilfælde blevet anmeldt. Politiet har tidligere sagt, at sagen tilbage i juni spredte sig »som ringe i vandet«.