Dansk pilot springer ud af styrtende fly

Opdateret En af flyvevåbnets instruktører måtte springe ud af jetfly, der styrtede under øvelse i Canada.

En af flyvevåbnets instruktører måtte springe ud af jetfly, der styrtede under øvelse i Canada. Piloten er uskadt.

Det var fredag, at flyet med den danske pilot om bord forulykkede under en øvelsesflyvning ved basen Cold Lake i det nordlige Alberta.

Ifølge avisen Vancouver Sun fløj den danske pilot, kaptajn Jens Lundgreen-Nielsen, sammen med en canadisk kollega i en canadisk to-personers CT-155 Hawk jet.

Da flyet var i en højde af 15.000 fod, omkring fem kilometer, kom der pludseligt et højt brag, og piloterne forsøgte at lade flyet svæve tilbage til basen.

Da de to om bord indså, at de ikke kunne nå tilbage til Cold Lake, valgte de at lade sig skyde ud i cirka 2500 fods højde.

Læs også: Se billeder af pilot og vrag (eksternt link)

Hos flyvevåbnet bekræfter man, at der var tale om en dansk flyveinstruktør, der arbejder på basen, hvor Danmark og flere andre Nato-lande uddanner sine piloter.

- Han har selv ringet hjem og snakket med sine pårørende. Han er i god behold, siger kommunikationschef Inge Borggaard fra Flyvertaktisk Kommando.

Flyet styrtede ned og brød i brand uden at ramme nogle af husene i området.

De to piloter fik blødgjort landingen en smule, da de i faldskærm kom ned i et marskområde. De kunne selv gå ambulancerne i møde.

- De har været hos lægen og er blevet røntgenfotograferet. De har mindre skrammer og er nok lidt ømme i morgen. Men de er begge oppegående, så det er godt nyt, siger eskadrilleleder oberst Dave Wheeler fra Cold Lake til Vancouver Sun.