Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Mens konflikten raser i Israel og Gaza, sidder flere dansk-palæstinensere tilbage i Danmark med en følelse af afmagt. De vil gerne ned og hjælpe med nødhjælpsarbejdet i Gaza, fortæller Mahmoud Daoud, formand for Odense Integrationsråd, til Fyens Stiftstidende.
»Jeg har snakket med de første 25 unge personer fra hele landet, som vil til Gaza for at lave nødhjælpsarbejde, og jeg ved, at mange af dem aktivt undersøger muligheder for at komme derned,« siger han.
Og det samme er tilfældet i Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening, hvor formand Fathi El-Abed har været i kontakt med mere end 20 personer, som også barsler med tanken om en tur til Gaza for at hjælpe dem i nød.
Men de to formænd fraråder de unge fra at tage af sted, ligesom de også understreger meget klart, at man ikke bare lige kan komme ind i Gaza.
»Det kan slet ikke lade sig gøre at komme til Gaza, som det er nu. Det er umuligt. Alle er bedst tjent med, at alle gør en indsats herhjemmefra,« siger Fathi El-Abed.
I stedet råder Mahmoud Daoud de unge til at hjælpe på afstand.
»Jeg råder de unge til at hjælpe, hvor de kan. Samle penge ind, send medicin, men lad være med at rejse derned,« siger han.
Situationen i Israel og Gaza er eskaleret, efter tre unge israelske bosættere blev kidnappet og kort efter fundet dræbt. Israel giver Hamas skylden for de tre teenageres død. Siden de militære kampe blussede op, har mere end 500 mennesker mistet livet, og FN anslår, at omkring 70 procent af de dræbte er civile.
Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til Gaza og »ikke-nødvendige-rejser« til området i en 40 kilometers radius til grænsen til Gaza samt Vestbredden.