Dansk-palæstinenser er udtaget til filmfestivalen i Cannes

Danmark vil være repræsenteret på dette års filmfestival i Cannes med kortfilmen »A Drowning Man«.

Arkivfoto: Den dansk-palæstinensiske instruktør Mahdi Fleifel har fået udtaget sin kortfilm »A Drowning Man« til filmfestivalen i Cannes. Fold sammen
Læs mere
Foto: FABRIZIO BENSCH

Den dansk-palæstinensiske instruktør Mahdi Fleifel har fået udtaget sin kortfilm »A Drowning Man« til filmfestivalen i Cannes.

Dermed dyster han mod otte andre kortfilm om den prestigefulde Palme d'or for kortfilm. Der blev indsendt 4843 kortfilm til filmfestivalen.

Mahdi Fleifel er ikke noget nyt ansigt på filmfestivalerne. Han modtog sidste år en sølvbjørn for den dansk-britisk-hollandske kortfilm »A Man Returned«, der vandt juryens pris for bedste kortfilm ved filmfestivalen i Berlin.

Også dokumentaren »A World Not Ours« har været på et utal af festivaler og har vundet flere priser, blandt andet Peace Film Award på Berlinalen.

Mahdi Fleifel kom til Danmark fra en flygtningelejr i Libanon, og flere af hans film har haft det palæstinensiske folk som omdrejningspunkt.

De øvrige film, der bliver udtaget til den 70. version af filmfestivalen i Cannes, bliver offentliggjort på et pressemøde torsdag.

Den traditionsrige franske filmfestival løber af stablen i slutningen af maj.

Festivalen, der fylder rundt i år, skulle oprindeligt være afholdt første gang i 1939, men måtte udsættes på grund af Anden Verdenskrig.

Festivalen bliver især brugt til at fremvise europæiske film, og dens mest prestigefyldte pris er Guldpalmen, som de danske instruktører Lars von Trier og Bille August tidligere har vundet.