Dansk økologi boomer

Selv om flere og flere danskere køber økologisk, skal der endnu mere fart på økologien, siger fødevareminister Karen Hækkerup.

Foto: Annelene Petersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Økologien vinder frem i Danmark, viser friske tal fra NaturErhvervstyrelsen. Det økologiske landbrugsareal nåede i 2012 op på 182.930 hektar, hvilket er en stigning på 5.092 hektar i forhold til 2011.

Væksten i det samlede økologiske areal var større i 2012 end i de foregående tre år, viser den årlige opgørelse fra NaturErhvervstyrelsen.

Selv om fødevareminister Karen Hækkerup (S) glæder sig over fremgangen, så skal økologien fylde endnu mere i Danmark.

»Vi er på rette vej med stigningen i det økologiske areal i 2012, men det er ikke nok. Der skal mere økologi på markerne og i danskernes maver. Derfor har regeringen i regeringsgrundlaget sat et ambitiøst mål om at fordoble det økologiske areal frem mod 2020,« siger hun i en pressemeddelelse.

Eksporten af økologiske produkter har ifølge Karen Hækkerup rundet en milliard kroner årligt, og det er mere end en fordobling siden 2007.

»Økologi er en af måderne, vi kan gøre landbruget grønnere på - samtidig med, at vi bevarer danske arbejdspladser og skaber vækst i udkantsområderne,« siger Karen Hækkerup.

Fødevareministeren glæder sig desuden over, at bestanden af økologiske grise i 2012 nåede op på cirka 232.000, hvilket er en fremgang på 73 procent i forhold til i 2007.

»Danmark har fået mange flere økologiske grise de seneste år, men der er plads til endnu flere. Noget tyder på, at danskerne har taget budskabet om, at økologi er lig med gladere grise til sig. Det er dejligt, at mange forbrugere ikke nøjes med at købe økologiske havregryn og gulerødder, men nu også vælger økologi, når de står ved køledisken,« siger Karen Hækkerup.