Dansk moské støtter Islamisk Stat

Talsmanden for den omstridte moské på Grimhøjvej i Aarhus erklærer nu åbent moskéens støtte til den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat, der står bag massakrer i Syrien og Irak.

Moskeen på Grimhøjvej 7 i Aarhus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Massehenrettelser, korsfæstelser og offentlige steninger. Det er nogle af metoderne, når den ekstremistiske oprørsgruppe Islamisk Stat (IS) kæmper for et kalifat i det nordlige Irak.

IS bliver mødt med udbredt fordømmelse i muslimske kredse verden over, men nu står talsmanden for den århusianske Grimhøjmoské frem og erklærer sin støtte til organisationen.

»En islamisk stat vil altid være, hvad vi muslimer længes efter, derfor kan vi heller ikke lade være med at støtte Islamisk Stat, selv om den kommer med fejl, så må vi se tiden an,« siger talsmand Fadi Abdallah i et interview med Den Korte Avis.

Han siger samtidig, at man i Grimhøjmoskéen har forståelse for IS’ fremmarch og metoder, og at man hverken kan eller vil lægge afstand til den sunnimuslimske oprørsgruppe.

»Vilkårene er jo ikke de samme dernede som her. Jeg forstår godt, at man dræber folk nu,« siger Fadi Abdallah til Den Korte Avis.

Grimhøjmoskéen har flere gange været i mediernes søgelys, blandt andet i forbindelse med hvervning af unge muslimer, som rejser til Syrien for at kæmpe. Under en fredagsbøn i Berlin i juli prædikede moskéens imam, Abu Ahmed, for drab på jøder, ligesom moskéen vakte forargelse i april, da dens bestyrelsesformand kaldte en dansk selvmordsbomber i Irak for en helt.

I maj i år nåede antallet af danskere, der er taget til Syrien for at kæmpe i borgerkrigen, op på mindst 100 personer ifølge en analyse fra Center for Teroranalyse (CTA) under Politiets Efterretningstjeneste (PET). Mindst 22 af disse kommer ifølge Østjyllands Politi fra Grimhøjmoskéen.

Dansk Folkeparti har flere gange krævet den omstridte moské lukket.