Dansk medaljemodtager: Disse royale har deltaget i OL

Dronning Margrethes niece prinsesse Nathalie vandt en bronzemedalje i dressur under OL i 2008 i Kinas hovedstad, Beijing.

Prinsesse Nathalie ses her med sin bronzemedalje om halsen under fejringen af OL-deltagere på Fredensborg i Nordsjælland i oktober 2008. Scanpix/Rune Evensen Fold sammen
Læs mere

København. De olympiske vinterlege sluttede i slutningen af februar med afslutningsceremonien i den sydkoreanske storby Pyeongchang.

De olympiske vinterlege var i år uden royal deltagelse, men flere royale medlemmer har deltaget i sommerlegene, og en er endda vendt hjem med en medalje om halsen.

Prinsesse Nathalie, hvis moster er dronning Margrethe, har deltaget i de olympiske lege i disciplinen dressur.

Den 43-årige prinsesse, der er datter prins Richard og dronning Margrethes ældste lillesøster, prinsesse Benedikte, vandt bronze for hold under de olympiske lege i Kinas hovedstad, Beijing, i 2008.

Inden fyrstinde Charlene af Monaco blev royal ved brylluppet med fyrst Albert af Monaco i sommeren 2011, var hun borgerlig sydafrikansk konkurrencesvømmer.

Allerede som barn havde fyrstinde Charlene en stor interesse for svømning, og som 18-årig vandt hun i 1996 det sydafrikanske mesterskab.

I 2000 kvalificerede hun sig sammen med sit hold til de olympiske lege og svømmede sig ind på femtepladsen under OL i den australske storby Sydney samme år.

I 2007 kvalificerede hun sig til de olympiske lege i Kinas hovedstad, Beijing, i sommeren 2008, men hun indstillede karrieren senere i 2007.

Da Norges nuværende regent, kong Harald, var kronprins, deltog han i sejlads i de olympiske lege i 1964 i Japans hovedstad, Tokyo.

Han deltog også i OL i 1968 i Mexicos hovedstad, Mexico City, og senest i 1972 i München i det daværende Vesttyskland.

/ritzau/