Dansk lektor ville undervise i Muhammed-tegninger: Nu er hun gået under jorden

En dansk underviser er blevet nødt til at gå under jorden og få hemmelig adresse, efter at hun udtrykte sin sympati med en dræbt kollega i Frankrig og ville benytte Muhammed-tegningerne i sin undervisning. »Det er rigtigt, at jeg har ladet mig true til tavshed.«

Forsider af satiremagasinet Charlie Hebdo bliver projiceret op på facaden af Hotel de Region i Montpellier i en sympatitilkendegivelse med den dræbte underviser Samuel Paty. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pascal Guyot/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En kvindelig dansk lektor ved en uddannelsesinstitution i København har måttet tage konsekvenserne af sit planlagte pensum og gå under jorden. Det skriver Politiken.

Kvinden ville udtrykke sin støtte til sin dræbte franske kollega, Samuel Paty, der 16. oktober blev halshugget efter at have benyttet to Muhammed-tegninger i sin undervisning.

»Fremover vil Muhammed-tegningerne indgå som en del af min undervisning. Jeg opfordrer andre undervisere til det samme i respekt for vores modige kollega i Paris. Og for at sikre grundlaget for vores arbejde: ytringsfriheden,« skrev hun på Facebook.

Efterfølgende kom der bunkevis af ubehagelige og enkelte truende kommentarer til opslaget.

Kvinden havde kontakt til både Nordsjællands Politi og Politiets Efterretningstjeneste, der opfordrede hende til at holde lav profil.

Nu har hun hemmelig adresse.

»Så det er rigtigt, at jeg har ladet mig true til tavshed. Dem, der har truet mig, har opnået det, de ville,« siger hun til Politiken.

Debatten om Muhammed-tegningerne er blevet genoplivet på ny også i Danmark.

Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige, skriver på Facebook, at partiet i samarbejde med det franske satiremagasin Charlie Hebdo vil indlede en kampagne, der skal indsamle penge til at indrykke annoncer med Muhammed-tegninger i danske aviser.

Kampagnen hedder »Støt Samuel Paty – kæmp for friheden«. De to tegninger, som Paty underviste i, skal indgå i Nye Borgerliges annoncer.

Hurtigt er der dog opstået en vrede fra visse politikere på højrefløjen over avisernes forbehold over for at bringe tegningerne.

Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, er fuld af foragt for medierne.

»Jeg er fuld af foragt over dansk presse! Alle medier erklærer sig solidarisk med Charlie Hebdo og fransk presse – men undlader at bringe tegningerne. Så spar os for alle jeres teatralske skåltaler om solidaritet og trykkefrihed,« skriver han på Twitter og afslutter:

»Bring tegningerne – eller hold kæft.«