Dansk kvinde kåret til verdens mest inspirerende person: »Jeg følger jo blot mit hjerte«

Den danske nødhjælpsarbejder Anja Ringgren Lóven er blevet kåret som verdens mest inspirerende person i 2016. Anja Ringgren Lóven er glad og ikke mindst overrasket over prisen.

Anja Ringgreen Lovén er leder af DINNødhjælp. Tidligere på året tog hun den lille nigerianske dreng Hope til sig. Hans familie havde efterladt ham, fordi de troede, at han var et heksebarn. Anja Ringgren Lovén har dedikeret sig til at hjælpe disse såkaldte heksebørn, og nu er hun blevet kåret som verdens mest inspirerede person i 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privatfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Midt på den tilsandede sti står han. Udmagret og skrøbelig. Drengens ribben stikker frem, og hans arme er som stilke. Den danske nødhjælpsarbejder Anja Ringgren Lovén sætter sig på hug og giver det udstødte »heksebarn« mad og vand.

Billedet af Anja Ringgren Lovén og den nigerianske dreng Hope, som hun tog til sig, gik tidligere på året verden rundt og var et stort samtaleemne på sociale medier.

Anja Ringgren Lovén, der er leder af organisationen DINnødhjælp i Nigeria, har dedikeret sig til at hjælpe de såkaldte heksebørn, og for den indsats er hun blevet kåret som verdens mest inspirerende person af det østrigske magasin OOOM. Hun snuppede titlen for næsen af prominente personer som Paven og USAs præsident, Barack Obama.

Tirsdag skrev Anja Ringgren Lovén på sin Facebook-profil:

»Jeg vågnede op i morges til nyheden om, at jeg er blevet udvalgt som den mest inspirerende person i 2016. Barack Obama som nummer to og Charlize Theron som nummer tre!!« skriver Anja Ringgren Lovén og fortsætter:

»At se mit navn som nummer et er helt fantastisk. Wow. Jeg er mundlam, og jeg er meget beæret.«

Til trods for anerkendelsen er Anja Ringgren Lovén ikke meget for at klappe af sig selv.

»Jeg er selvfølgelig meget stolt over at været blevet kåret, men jeg er samtidig også meget overrasket. Jeg følger jo blot mit hjerte i alt, hvad jeg gør, og det er svært at rose sig selv,« siger hun til TV2.

Nyheden har fået mange til at hylde Anja Ringgren Lovén for sit arbejde i Afrika.

»(red. Det) forstår jeg godt og helt retfærdigt. Hun er en sej og stærk kvinde. Hun burde have massiv opbakning fra alle inklusive Paven og Obama. For der kan man tale om at gøre en forskel i verden,« skriver en Facebook-bruger til TV2 Nyhedernes opslag med Anja Ringgren Lovén.

En anden skriver:

»Du er en stjerne og et forbillede for mange! Hvis alle arbejdede med kærlighed, som du gør, ville verden se anderledes ud,« skriver en bruger blandt andet til Anja Ringgren Lovéns eget Facebook-opslag.

Danskerne har i 2016 kunnet følge Anja Ringgren Lovéns arbejde i DR2-programmet »Anja og heksebørnene«.

Da Anja Lovén og folkene fra DINNødhjælp fandt Hope, var han så ilde tilredt, at man var i tvivl om, hvorvidt han ville overleve. I dag er Hope sund og rask, og han begynder i børnehave i 2017.