Dansk ja til at bane vejen for gas fra Norge

Energinet.dk køber sig ind i fællesnordisk projekt om en gasledning fra Vestnorge til Sverige og Jyllands østkyst syd for Aalborg.

Danmark sagde mandag ja til at skyde penge i et fællesnordisk projekt, der skal undersøge muligheden for en ny gasledning på havbunden fra Norge til Jyllands østkyst. Ledningen skal sikre naturgas til energiforbrugerne, når den danske gasproduktion efter 2010 begynder at klinge af.

Mandag underskrev det offentlige selskab Energinet.dk, der ejer det overordnede el- og gasnet, en aftale om at deltage i projekteringen af en rørledning fra Kårstø ved Stavanger på den norske vestkyst gennem Skagerrak og Kattegat til Vestsverige og med afstikkere ind til det sydlige Norge. Hvis økonomien er i orden, vil der også blive anlagt en afstikker til Danmark, hvor den i givet fald vil blive ført i land syd for Aalborg og koblet sammen med gasrørnettet på land, oplyser administrerende direktør Peder Ø. Andreasen, Energinet.dk. Foreløbig bliver Danmark medsponsor på projektet frem til 2009.

/ritzau/