Dansk Islamisk Trossamfund vil have en imam-uddannelse

Talskvinde for trossamfund mener, at en imamuddannelse kan sikre, at imamer kender dansk lovgivning.

En dansk imam-uddannelse kan være vejen frem. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter TV2's afsløringer af, at der i danske moskéer rådgives imod dansk lovgivning, erkender Dansk Islamisk Trossamfund, at der er behov for en uddannelse af imamer, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Med en imamuddannelse ville det være meget lettere for moskéerne at finde den rette imam, da man på den måde kunne sikre, at de via uddannelsen fik kendskab til danske lover og regler, siger Kodes Hamdi, talskvinde for Dansk Islamisk Trossamfund.

Ud fra TV2's skjulte optagelser i stormoskeen i København kalder hun ansættelsen af den tidligere imam Mohammed Bilau for "mislykket".

- Man tager en vis risiko, når man vælger en imam, der ikke bor i Danmark, men vi har den udfordring, at der ikke er en imamuddannelse i Danmark, så man kan ikke være sikker på at kunne finde en, som er født, opvokset eller har indgående kendskab til lovgivningen her.

- Vi gjorde vores bedste for at finde den rette, men det mislykkedes denne gang, siger hun.

Hun understreger, at foreningen tager klar afstand til aktivitet i moskéerne, der strider imod dansk lovgivning.

En række politikere, blandt andre førende politikere fra S og SF, har tidligere efterlyst en teologisk uddannelse til imamer, men både Venstre og Dansk Folkeparti har afvist idéen.

/ritzau/