Dansk Islamisk Råd: »Hændelsen vækker væmmelse og afsky«

På et pressemøde med flere muslimske organisationer opfordrer Dansk Islamisk Råd alle danskere til at stå sammen uanset tilhørsforhold.

Med Zubair Butt Hussain i spidsen holdt danske muslimske organisationer pressemøde søndag d. 15 februar 2015 i moskeen i Rovsingsgade på Nørrebro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Dansk Islamisk Råd har sammen med flere andre islamiske organisationer afholdt pressemøde i København søndag. Her tog foreningerne stærkt afstand fra weekendens terrorangreb i København og opfordrede til sammenhold.

»Vi er alle danskere uanset hvilke tilhørsforhold, vi har, og vi ønsker alle uden tvivl at værne om det samfund, vi lever i,« sagde den danske muslim Zubair Butt Hussain fra Dansk Islamisk Råd ifølge TV 2 News.

»Tankerne går til de døde og deres pårørende. Hændelsen vækker væmmelse og afsky,« sagde han også.

Zubair Butt Hussain, der er tidligere talsmand for Muslimernes Fællesråd, understregede, at vi i Danmark har fri ret til at synes om noget bestemt og til at have særlige værdier, men uagtet, hvad vi har kært, er der intet, der tillader så skændige handlinger som dem, der udspillede sig, da formentlig én gerningsmand skød og dræbte to personer ved to attentater i hovedstaden.

Ved pressemødet blev der spurgt ind til, hvad de islamiske foreninger gør for at modvirke ekstremisme, eftersom flere ting ved angrebene kan tyde på, at de har rod i islamisk ekstremisme.

Til det svarede Zubair Butt Hussain ifølge TV 2 News:

»At der findes afstumpede eksistenser blandt danske muslimer, det er ikke anderledes end blandt andre grupper i samfundet. Men ingen her finder hjemmel i religionen til at gøre sådan noget.«