Dansk Industri generelt tilfredse

Dansk Industri er positive over for regeringens udspil tirsdag. Men det havde været bedre med en generel nedsættelse af de højeste marginalskatter, mener DI.

Dansk Industri (DI) er generelt tilfredse med regeringens strategi, der blev fremlagt tirsdag. Kvalitetsreformen og skattepakken vil bidrage til at skaffe mere arbejdskraft, som netop er Danmarks største udfordring, mener DI.

Organisationen havde dog gerne set, at der var sket en generel nedsættelse af de højeste marginalskatter, fastslår Hans Skov Christensen, administrerende direktør i DI.

- Det er en vigtig forudsætning for, at Danmark kan stå godt rustet i den internationale konkurrence om at tiltrække højt uddannet arbejdskraft til Danmark. En nedsættelse af skatteprocenten ville have en endnu større effekt på arbejdsudbuddet end forhøjelsen af beskæftigelsesfradraget, for dansk økonomis største udfordring vil fremdeles være mangel på arbejdskraft de kommende år. Det begrænser vores muligheder for vækst og lægger en dæmper på udviklingen i vores velfærd, siger Hans Skov Christensen.

/ritzau/