Dansk Industri: Der skal skelnes skarpt

Landets største erhvervsorganisation Dansk Industri er ikke begejstret for forbundskansler Angela Merkels protektionistiske tanker.

Er den tyske forbundskansler Angela Merkel ikke blot faldet ind i den gamle franske og tyske tankegang om at beskytte industrierne i Europa? Det frygter Danmarks største erhvervsorganisation Dansk Industri (DI) efter Merkels idé om at sætte en stopper for pengestærke kapitalfondes opkøb af aktier i europæiske virksomheder. Også selv om de er statskontrollerede og har Kina, Mellemøsten og Rusland som adresse.

Underdirektør i DI Thomas Bustrup siger, at det vil være et tilbageskridt for globaliseringen.

- Jeg kan selvfølgelig frygte, at det er en gammel fransk, men måske også tysk, tankegang om, at vi skal beskytte vores industri i Europa mod opkøb fra ikke EU-lande. Det vil være et tilbageskridt i forhold til globaliseringen. Danske virksomheder køber jo også op og etablerer virksomheder i Kina og Rusland, siger Thomas Bustrup til Ritzau.

Underdirektøren lægger vægt på, at de statskontrollerede fondes investeringer i europæiske virksomheder skal ske på rene markedsvilkår og ikke ud fra politiske hensyn.

/ritzau/