Dansk imam: Vi er ikke ekstremister

- Hvis Karen Jespersen mener, vi er ekstremister, har vi 40.000 ekstremister i Danmark, lyder det fra imam Abdul Wahid Pedersen.

Foto: Erik Refner og Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske imam Abdul Wahid Pedersen har svært ved at tage velfærdsminister Karen Jespersens (V) kritik af Københavns Kommunes samarbejde med Danske Muslimers Fællesråd alvorligt.

I Jyllands-Posten i dag anklager Karen Jespersen den danske imam og flere andre fra organisationen for at være ekstremister, men Ifølge Abdul Wahid Pedersen er Danske Muslimers Fællesråd en bred sammenslutning af muslimer i Danmark, der består af alt fra læger og pædagoger til sygeplejersker og studerende.

- Det er grotesk, at Karen Jespersen hævder, at der er tale om ekstremister. Hvis hun mener det, skulle det betyde, at Danmark huser 40.000 ekstremister, siger Abdul Wahid Pedersen til berlingske.dk.

Vi ved, hvad der rører sig i miljøet
Karen Jespersen mener, at Københavns Kommune blåstempler ekstremister, fordi kommunen har samarbejdet med Danske Muslimers Fællesråd om blandt andet antiradikalisering ogdiskrimination.

Men ifølge Abdul Wahid Pedersen er formålet med samarbejdet netop er at få de unge væk fra det ekstremistiske spor.

- Det er nærliggende at spørge Danske Muslimernes Fællesråd til råds, da vi kender de unge og har en hvis forståelse for, hvad der rører sig i miljøet, siger Abdul Wahid Pedersen, der har siddet med til møder med Københavns Kommune i forbindelse med undervisningsbogen.

DF vil have Haarder til at sætte kommunen på plads
Dansk Folkepartis uddannelsesordfører Martin Henriksen er enig i velfærdsministerens kritik.

- Vi har at gøre med en imam, der er tilhænger af stening og en anden person, der i hvert fald har haft tilknytning til Minhaj ul-Quran, der virker for at indføre sharia på globalt plan, siger Martin Henriksen.

Han er så fortørnet over Københavns Kommunes samarbejde med islamisterne, at han nu vil have undervisningsminister Bertel Haarder på banen.

- Haarder må simpelthen sætte Københavns Kommune på plads. Der må trækkes en streg i sandet. Man inviterer vel heller ikke Jonni Hansen til at give sit besyv med, når det kommer til valg af skolebøger i København, fastslår Martin Henriksen.

Kritikken fra DF og Karen Jespersen overrasker ikke Abdul Wahid Pedersen.

- Jeg synes, det er ejendommeligt, at Karen Jespersen går op i det røde felt hver eneste gang ordet 'islam' bliver nævnt. Men det kommer ikke bag på mig, siger han.

Heller ikke beskæftigelses- og integrationsborgmester Jakob Hougaard (S) fra Københavns Kommune tager kritikken til sig. Ifølge ham er Karen Jespersen kun med til at grave grøfterne endnu dybere.