Dansk imam underviser muslimer om stening og pisk

Ved hjælp af skjult kamera kan TV 2 dokumentere, hvordan en kendt, dansk imam underviser muslimske kvinder om islams voldelige regler for utroskab.

Den ekstremistiske imam Abu Bilal fra Grimhøjmoskeen i Aarhus er flere gange blevet inviteret til at tale i Københavns Stormoské. På billedet ses han prædike i 2014. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For rullende kameraer siger formanden for moskeen på Grimhøjvej i Aarhus, Oussama El-Saadi, at moskeen overholder alle danske regler og opfordrer sine muslimske gæster til at tage aktivt del i samfundet.

Men nu kan TV 2 ved brug af skjult kamera dokumentere, hvordan den danske imam, Abu Bilal fra moskeen på Grimhøjvej i Aarhus, underviser muslimer om de islamiske regler for stening og pisk.

Undervisningen foregår i et lokale i moskeen, hvor en gruppe kvinder og børn er samlet i en studiegruppe for at blive undervist om islams retssystem, sharia.

- Hvis en ægteskabsbryder, enten mand eller kvinde, begår hor, så er deres blod halal, og de skal dræbes ved stening. Hvis hun er jomfru, så er straffen piskeslag, forklarer Abu Bilal blandt andet på optagelserne.

De skjulte optagelser er en del af den kommende programserie på TV 2, 'Moskeerne bag sløret', hvor to muldvarpe blandt andet har lavet skjulte optagelser i den kontroversielle moske på Grimhøjvej i Aarhus.

Thomas Hoffmann er professor i koran- og islamstudier ved Det Teologiske Fakultet på Københavns Universitet og har studeret islam indgående. Han mener, at imamens undervisning skal forstås som en måde at italesætte drømmen om det ideelle islamiske retssystem, sharia.

Thomas Hoffmann påpeger samtidig, at det er problematisk for integrationen, når imamen underviser om straffe i henhold til denne fortolkning af islam, når kvinderne efterfølgende skal færdes i det danske samfund.

- Det er jo med til at skabe en distance og en fremmedgjorthed i forhold til de danske demokratiske værdier og forestillinger om forbrydelse og straf. Det er formodentlig også med til en underbygge en forståelse af, at det danske samfund reelt forhindrer den ’sande’ islam i at udfolde sig, siger han til TV 2.

Imamen Abu Bilal blev sidste år idømt en bøde 75.000 kroner, fordi han i sommeren 2014 opfordrede til drab på zionistiske jøder. Det skete under et besøg i en moske i Berlin.

I forbindelse med dokumentaren 'Moskeerne bag sløret' har TV 2 sendt udskriften af de skjulte optagelser til moskeen på Grimhøjvej. Moskeen ønsker ikke at udtale sig om de skjulte optagelser, før programmet har været sendt.

Berlingske har været i kontakt med moskéformand Oussama El-Saadi for at forholde ham de oplysninger, TV 2 bringer. Oussama El-Saadi ønsker dog ikke at udtale sig, før TV 2-programmet har været bragt tirsdag.

Det er ikke første gang, Abu Bilal er i vælten for kontroversielle udtalelser. Ser her et klip, hvor Abu Bilal opfordrer til drab på jøder under en prædiken i Berlin.