Dansk hospital bliver hyldet i hele verden: Bøjede reglerne og opfyldte Carstens sidste ønske

Her ses billedet af Carsten Flemming Hansen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Aarhus Universitetshospital

Da Carsten Flemming Hansen fik at vide, at han kun havde kort tid tilbage at leve i, var han ikke i tvivl om sit sidste ønske: Han ville have et glas vin og cigaret.

Det fik han lov til at få, mens sygeplejerskerne fra Aarhus Universitetshospital fik ham båret ud på en altan, hvorfra han kunne nyde solnedgangen - med sin vin og sin cigaret.

Billedet af 75-årige Carsten Flemming Hansen blev i sidste uge delt på hospitalets Facebook-side, hvor det fik stor opmærksomhed og blev delt flere tusinde gange. Men det er ikke kun folk herhjemme, der hylder hospitalet og sygeplejerskerne for at vise medmenneskelighed og en sidste respekt.

Det samme gør de også i udlandet.

England, USA, Spanien, Italien, Australien, Sverige, Norge, Rumænien, Tyskland. Alle har delt den rørende historie.

Se her et udsnit af de mange omtaler:

'Et hospital har opfyldt en syg mands sidste ønske: At ryge en cigaret og drikke et glas vin', skriver det spanske medie elespanol.com.

Fra det spanske medie elespanol.com. Fold sammen
Læs mere
Foto: Screendump.

'En cigaret og et glas vin. Et hospital opfyldte en patients sidste ønske, et par timer før han døde', skriver det rumænske medie stirileprotv.ro.

Fra det rumænske medie stirileprotv.ro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Screendump.

'Sygeplejersker opfylder en døende mands sidste ønske - en cigaret og et glas vin', skriver det engelske medie theguardian.com.

Fra det engelske medie The Guardian. Fold sammen
Læs mere
Foto: Screendump.

'Hospital opfylder døende dansk mands sidste ønske: et glas vin og en cigaret', skriver det amerikanske medie cbsnews.com.

Fra det amerikanske medie CBS News. Fold sammen
Læs mere
Foto: Screendump.

'Carsten fik sit sidste ønske opfyldt - nu hyldes sygehuset', skriver det norske medie dagbladet.no.

Fra det norske medie Dagbladet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Screendump.

'Fik cigaret og vin, før han døde: Sygeplejerskerne gav den sidste solnedgang', skriver det italienske medie globalist.it.

Fra det italienske medie globalist.it. Fold sammen
Læs mere
Foto: Screendump.

'Carstens sidste ønske: Hvidvin og en cigaret', skriver det svenske medie expressen.se.

Fra det svenske medie expressen.se. Fold sammen
Læs mere
Foto: Screendump.

75-årige Carsten Flemming Hansen blev i begyndelsen af april indlagt på Aarhus Universitetshospital med en udposning på pulsåren i maven, der var bristet. Dommen fra lægerne var ikke god. Han havde kun få dage tilbage. Måske endda kun få timer.

Derfor havde han et sidste ønske: Han ville have en cigaret og et glas vin. Det har hans datter - Mette Guldbech Demuth - fortalt til BT.

»Min fars sidste ønske var at få lov at nyde sin vin og nogle smøger. Det var det bedste for ham. Det har betydet meget for ham igennem hele livet. Han var irriteret over, at han ikke måtte ryge indenfor. For han ville jo gerne have sin allersidste smøg,« sagde hun i sidste uge.

Det er imod hospitalets regler at ryge indendørs, men en sygeplejerske fra afdelingen, hvor Carsten var indlagt, fik en idé. Ved stuen er der nemlig en altan, og der fik Carsten lov til at nyde solnedgangen med sin vin og en cigaret.

»Jeg tror, at sygeplejerskerne valgte at bøje reglerne, fordi det er et menneskeligt fag. De viste nærvær, empati og omsorgsfuldhed for min far. Det er alt, hvad de står for. Det har også betydet meget for os som familie, at min far kunne få sit sidste ønske opfyldt,« forklarede Mette Guldbech Demuth.

Carsten Flemming Hansen sov ind fire dage efter, billedet blev taget.