Dansk gourmet-restaurant: Tyve stjal vores dyre ikoniske møbler

Foto: Privatfoto - Falsled Kro
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag morgen fik Per Hallundbæk sig en meget ubehagelig overraskelse, da han fandt ud af, at to af de mest værdifulde og ikoniske genstande i hans restaurant, Falsled Kro, var blevet stjålet.

Indbrudstyve slap væk med de to Børge Mogensen jagtstole, der har prydet den berømte gourmetrestaurant siden åbningen i 1971.

»Det var helt forfærdeligt at finde ud af det. De to stole foran pejsen er et ikonisk billede på restauranten, og nu er de bare væk,« siger køkkenchef på Falsled Kro, Per Hallundbæk.

Professionelle tyve

Ud over den enorme affektionsværdi har stolene også en meget høj reel værdi. Efter indbruddet er de hver især blevet vurderet til 175.000 kroner, og Per Hallundbæk er ikke i tvivl om, at tyvene har været meget professionelle.

»Jeg er sikker på, at det har været bestillingsarbejde. Man kunne næsten ikke se, at der havde været et indbrud, og de har ikke rørt andet end stolene,« siger han.

Han fortæller også, at der en uges tid inden indbruddet var blevet kastet en sten gennem vinduet. Den smadrede kun den ene af dobbeltruderne, hvorfor alarmen ikke blev aktiveret.

»Jeg var troede bare, at det var drengestreger, men nu kan jeg godt se, at det nok har været tyvene, der har forsøgt at teste, om der var alarm på,« siger Per Hallundbæk.

Efterlysning på Facebook

Onsdag delte Per Hallundbæk et billede på Facebook, hvor han efterlyste stolene, og lørdag aften er billedet blevet delt næsten 16.000 gange. Facebook-opråbet var blot et skud i tågen, og han havde ikke regnet med mere end 50 delinger, fortæller han.

Den store interesse på Facebook har endnu ikke givet nogen konkrete henvendelser om, hvor stolene befinder sig. Der er dog kommet flere henvendelser fra blandt andet antikforretninger og auktionssider.

»Det er fedt at opleve, at der er så mange gode mennesker, der ønsker at hjælpe. Det gør mig virkelig glad. Lauritz.com har henvendt sig til mig og sagt, at de vil holde øje med, om der bliver sat stole flere har henvendt sig,« siger den Per Hallundbæk.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Assens Lokalpoliti, der arbejder med sagen. Men Per Hallundbæk fortæller, at han personligt ikke har fået noget at vide om spor at gå efter i sagen.