Dansk gidsel frigivet efter 13 måneders fangenskab i Syrien

En 25-årig dansk fotograf er blevet frigivet efter over et års tilbageholdelse.

Den 25-årige fotograf Daniel Rye Ottesen er netop blevet frigivet efter at have være holdt som gidsel i 13 måneder i Syrien. Billedet er af Daniel Rye Ottesen som 22-årig, hvor han var på verdensholdet i gymnastik inden en knæskade tvang ham til at droppe sportsgrenen. (Foto: Ulrik Jantzen/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ulrik Jantzen

En 25-årig dansk freelancefotograf er blevet frigivet efter at have været tilbageholdt i Syrien siden den 17. maj sidste år.

Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice på sin hjemmeside.

Familien til den 25-årige Daniel Rye Ottosen har gennem Udenrigsministeriets Borgerservice udsendt en pressemeddelelse, hvori de skriver:

»Den 25-årige danske fotograf Daniel Rye Ottosen fra Give er blevet frigivet efter at have været tilbageholdt i Syrien siden den 17. maj sidste år, hvor han rejste til Syrien for at fotodokumentere konflikten og civilbefolkningens – ikke mindst børns – levevilkår.

Daniel Rye Ottosen har det efter omstændighederne godt og er nu ved at blive genforenet med sin familie.

Familien Rye Ottosen vil gerne benytte lejligheden til at rette en dybfølt tak til alle, som har bistået dem i at få Daniel hjem.

Daniels sag har gennem længere tid været kendt af den danske presse, men hensynet til Daniels sikkerhed har gjort, at alle har afholdt sig fra at dække historien. Pressen anmodes om fortsat at vise hensyn og diskretion. Familien ønsker ikke at udtale sig yderligere. Familien Rye Ottosen ønsker ikke kontakt fra medier eller andre udeforstående og takker for forståelsen herfor.«

Udenrigsministeriet oplyser, at man ikke kan give yderligere oplysninger om den konkrete sag, ud over hvad familien har oplyst.

Formålet med den 25-åriges rejse til Syrien var at lave en fotoreportage om syriske flygtninge i Tyrkiet og det nordlige Syrien. Her er en række pressefolk tidligere blevet taget som gidsler.

To dage efter ankomsten til landet blev Daniel Rye Ottosen taget som gidsel, men af hensyn til forhandlingerne om at få ham fri, har gidseltagningen været hemmeligholdt for offentligheden.

Det er endnu uvist, hvem gidseltagerne var.

Den 25-årige har tidligere rejst i Somalia sammen med den prisbelønnede fotograf Jan Grarup, inden han selv besluttede at rejse ind i Syrien.