Dansk fodboldspiller dømt for vold

Den professionelle fodboldspiller Nicki Bille fik en betinget fængselsdom, da han torsdag stod tiltalt for at bide en kvindelig politibetjent.

Der blev afsagt dom i byretten mod tidligere landsholdsspiller på 27 Nicki Bille. Han slipper for fængsel med en betinget fængselsdom på 60 dage. Han blev også idømt 80 timers samfundstjeneste. Dette er resultatet af en bytur i København sidste år, som endte med en dramatisk anholdelse, efter Bille havde råbt op, sparket til en cykel og en parkeringsautomat og gjort modstand mod politiets anholdelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper

Fodboldspilleren Nicki Bille blev i Københavns Byret torsdag dømt skyldig i blandt andet vold mod tjenestemand i funktion. Retten takserede forbrydelsen til 60 dages betinget fængsel, skriver bt.dk.

Nicki Bille var tiltalt i tre forhold, der alle stammer fra en fredag nat sidste år i april, hvor han ifølge anklageren skulle have udvist støjende og voldelig opførsel, modsat sig politiets arbejde og udøvet vold mod en tjenestemand i funktion.

Fodboldspilleren forklarede i retten, at han den pågældende aften var lettere beruset og var kommet op at skændes med sin kæreste. Han havde sparket til en parkeringsautomat og en cykel i frustration.

Det var denne adfærd, der en vakte en patruljevogns opmærksomhed i Antonigade i indre København, da to betjente tilfældigt kørte forbi.

Ifølge de to betjente, der begge vidnede i retten, kæmpede Nicki Bille i mod dem, hørte ikke efter og modsatte sig anholdelse. Betjentene følte sig nødsaget til at bruge peberspray for at få ham i håndjern.

En videooptagelse blev torsdag vist i Københavns Byret, hvor det ses, at det efter længere tids kamp lykkedes de to betjente at få den 27-årige fodboldspiller i håndjern og ind i patruljevognen.

Ifølge de to betjente udviste Nicki Bille fortsat aggressiv opførsel, råbte skældsord og gjorde ikke, som de bad om. Den kvindelige betjent fortalte i retten at Nicki Bille bed hende i håndleddet.

Det er dette bid, der betragtes som vold mod tjenestemand i funktion. Nicki Bille måtte køres resten af vejen til detentionen med et knæ i ryggen og en arm over ansigtet.

Anklageren krævede torsdag i Københavns Byret 60 dages ubetinget fængsel, mens forsvareren mente, at hvis der skulle falde dom, ville det kun være rimeligt med en betinget straf på maksimalt 30 dage.

Nicki Bille nægtede sig skyldig i at have bidt den kvindelig betjent i armen, lige som han nægtede at have strittet imod, da de to betjente ville anholde ham. Til gengæld erkendte han, at han har udvist støjende og voldelig adfærd.

Retten lagde særlig vægt på de to betjentes vidneudsagn samt billederne fra videooptagelserne. Han blev altså af retten fundet skyldig og har fået en betinget dom på 60 dage.

Nicki Bille, der spiller i den franske klub Evian, har mulighed for at anke sagen til landsretten.