Dansk Flygtningehjælp indsamler 18 millioner kroner

Mere end 16.000 frivillige indsamlere har søndag været på gaden for at samle penge ind.

Dansk Flygtningehjælp afholdte søndag d. 6. november 2016, sin årlige landsindsamling. Pengene, der bliver samlet ind, går til at hjælpe nogle af verdens mest udsatte nødhjælp. Det drejer sig blandt andet om Syrien, Sydsudan og den nuværende situation omkring Mosul. Indsamlerne går rundt og stemmer dørklokker mellem 9-12 og et samlet indsamlingsresultat ventes omkring kl. 19.00.. (Foto: Martin Sylvest/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest

København. Dansk Flygtningehjælp er søndag blevet 18 millioner kroner rigere. Pengene er blevet indsamlet af mere end 16.000 frivillige med indsamlingsbøsser og overførsler via MobilePay i hele Danmark.

Det oplyser organisationen selv.

De indsamlede midler vil blandt andet gå til nødhjælp til syriske og sydsudanske flygtninge og til indsatsen omkring Mosul, oplyser Dansk Flygtningehjælp.

Generalsekretær Andreas Kamm retter en stor tak til de frivillige indsamlere.

- Vi står desværre i en situation, hvor der aldrig før i vores organisations 60-årige historie har været så meget brug for hjælp til flygtninge ude i verden, siger han.

- Over 65 millioner mennesker er tvunget på flugt, og behovet for nødhjælp er enormt.

Til november fylder Dansk Flygtningehjælp 60 år. I dag har organisationen 6000 mennesker ansat rundt om i verden.

- Vores vækst er sket på et yderst trist grundlag, og der er intet, vi hellere ville end at opleve en verden, hvor der ikke er behov for os, siger Andreas Kamm.

/ritzau/