Dansk Erhverv kritiserer ftalatforbud i skoleudstyr

De færreste børn sutter på deres skoletaske, mener Dansk Erhverv. Organisationen er utilfreds med miljøministerens forbud mod blødgørere i skoleartikler.

Dansk Erhverv kritiserer miljøminister Connie Hedegaard (K) for at ville forbyde ftalater i skoleartikler i EU. Det er positivt, at miljøministeren er på mærkerne, når det drejer sig om kemikalier i for eksempel viskelædere. Men ministeren går for vidt med kravet om ftalatforbud i alle skoleartikler i EU, mener organisationen.

- Der er fundet ftalater i to viskelædere, og det virker overilet, at miljøministeren på den baggrund kræver et generelt ftalatforbud i alle skoleartikler. Sundhedsrisikoen knytter sig til viskelædere, fordi børn kommer dem i munden og spiser dem - men det er altså ret begrænset, hvor mange børn der spiser deres skoletasker og penalhuse, siger konsulent i Dansk Erhverv Mette Feifer.

Desuden er problemet med ftalater i viskelædere i dag langt mindre, end Miljøstyrelsens analyse giver udtryk for, påpeger organisationen. De viskelædere, Miljøstyrelsen har undersøgt, blev købt for et år siden i sommeren 2006. Men siden dengang er ftalatforbudet trådt i kraft.

/ritzau/