Dansk Energi: Et stort skridt i den rigtige retning

Dansk Energi roser størstedelen af indholdet i EU's langsigtede plan for energipolitikken. De løfter dog pegefingeren over for målsætningen om mere biobenzin.

Dansk Energi roser EU-Kommissionen for at lave en fælles langsigtet plan for energipolitikken i Europa. Chefkonsulent Jakob Juul betegner målsætningen om en nedsættelse af udledningen af klimagasser på 20 procent som "ambitiøst" og giver samtidig opbakning til målsætningen om mere vedvarende energi.

- Vi accepterer, at energisektoren har en særlig opgave i kampen mod klimafordringerne. Og at EU må påtage sig det internationale lederskab. Derfor er det godt, at kommissionen spiller ud med et langsigtet mål, så vi kender de politiske rammer for fremtidige investeringer, siger Jakob Juul.

Samtidig har Dansk Energi store forventninger til kommissionens løfte om forbedringer af den fri konkurrence på energimarkedet.

Der er dog en enkelt advarselslampe, som blinker hos Dansk Energi. EU's forslag indeholder nemlig også en målsætning om, at biobenzin skal udgøre 10 procent af benzinen i 2020. Dansk Energi advarer om, at det kan være urealistisk med for høje forventninger til biobenzin på nuværende tidspunkt.

/ritzau/