Dansk bjergbestiger forsvundet

En større eftersøgning er i gang efter at den 21-årige dansker Kasper Sørensen er forsvundet under en bjerbestigning i Tasmanien. Ifølge en talsmand i Udenrigsministeret kompliceres eftersøgningen af det dårlige vejr i området

Den 21-årige dansker Kasper Sørensen er meldt savnet på den australske ø Tasmanien efter hans rygsæk, pas og campingudstyr blev fundet efterladt tæt på toppen af Cradle Mountain påøens nordvestlige del. En større eftersøgning både til fods og med helikopter har endnu ikke givet noget resultat.

»Jeg kan bekræfte, at en 21-årig danskers rygsæk er blevet fundet på et bjerg i Tasmanien. Vi ved endnu ikke, hvor lang tid den har været efterladt. Men via vores konsulant er vi i tæt kontakt med de lokale myndigheder, der har sat en eftersøgning igang,« siger Ole Neustrup, der er souchef i Udenrigsministeriets Borgerservice.

De lokale myndigheder har iværksat en eftersøgning på det 1.545 meter høje bjerg Cradle Mountain, men den blev indstillet mandag nat på grund af kraftig vind og snefald.

»Vi forventer eftersøgningen bliver genoptaget, så snart vejret tillader det,« siger Ole Neustrup fra Udenrigsministeriet.

Den forsvunde Kasper Sørensen har været i Tasmanien siden den 2. juli. Han kom dertil fra Australien hvor han fortalte venner, at han agtede, at bestige Cradle Mountain alene.