Dansk bjergbestiger er OK efter flere døgn i kritisk tilstand

Den danske bjergbestiger Rasmus Kragh har befundet sig i kritisk tilstand i flere døgn, men han har netop ringet til sit hold og bekræftet, at han er ok. Han er kommet under den hårde 7.000 meters grænse og er netop nu på vej længere ned.

Foto: Axel Schütt. RB, 23/05/2017, kl. 11.52: Familie sender hjælp til dansk klatrer på Mount Everest Familien til danske Rasmus Kragh, der mandag forsøgte at nå toppen af Mount Everest, frygter, at han er i kritisk tilstand. -Arkiv- Dansker forsøger solo-bestigning af verdens højeste bjerg og uden kunstig ilt. Den 27-årige Rasmus Kragh vil forsøge at komme i et eksklusivt selskab på mindre end ti personer ved at bestige verdens højeste bjerg, Mount Everest, på 8848 meter alene og uden brug af kunstig ilt - og fra bjergets nordside i Tibet, som er mere isoleret, teknisk krævende og koldere end den nepalesiske side. Rasmus Kragh har bebudet et topforsøg 22. maj. - - - - . (Foto: Axel Schütt/Scanpix 2017)
Læs mere
Fold sammen

Efter flere nervepirrende døgn er der nu godt nyt fra den danske bjergbestiger Rasmus Kragh på Mount Everest.

Efter at have ligget så forfrossen og udmattet i sit telt alene i base 3 i omkring 7.900 meters højde på bjergets nordlige side, at hans kæreste efter en kort kontakt besluttede at sende et redningshold op efter ham, er han nu selv nået ned til Mount Everest Advanced Base Camp, der med sin beliggenhed på 6.500 meter er under den næsten umenneskelige 7.000 meters grænse.

I går aftes sendte han livstegn i form af en kort sms og her til morgen har han ringet til sit hold og fortalt, at han er ok og på vej ned mod Base Camp, skriver hans webredaktion på hans officielle facebookside.

Livstegnet fra Rasmus Kragh kommer samtidig med, at fire bjergbestigere ifølge avisen Himalayan Times i nat er blevet fundet døde i et telt på bjergets sydside. I weekenden var der også flere dødsfald på sydsiden.

Rasmus Kragh måtte vende om 250 meter fra Mount Everest top, som han som den første dansker ville bestige alene og uden brug af kunstig ilt. På vej ned mistede familien kontakten med ham, men kom igen i kontakt med ham, da han lå forkommen i sit telt i base 3.