Dansk aktivist idømt fængselsstraf i Bahrain

Maryam al-Khawaja er blevet idømt et års fængsel for at have angrebet to politibetjente i lufthavnen i Bahrain.

Maryam al-Khawaja Fold sammen
Læs mere
Foto: MOHAMMED AL-SHAIKH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk-bahrainske Maryam al-Khawaja er blevet idømt et års fængsel in absentia for politivold i Bahrain. Det oplyser et statsejet nyhedsbureau ifølge Reuters.

I august blev hun tilbageholdt i Bahrain på baggrund af anklager om ulovligt ophold, overfald på to politibetjente og fornærmelser mod kongen. Siden blev Maryam al-Khawaja løsladt mod kaution.

Det statsejede nyhedsbureau skriver intet om, hvorvidt hun stadig er anklaget for ulovligt ophold og fornærmelser mod kongen.

Maryam al-Khawaja dukkede aldrig op i retsbygningen, da hun mener, der er tale om en falsk anklage om politivold i Bahrains lufthavn.

»Det er blevet helt tydeligt, at det ikke er muligt at få en retfærdig og uafhængig rettergang i Bahrains domstole, som de fungerer i dag,« skriver hun i en udtalelse.

Maryam al-Khawaja er lillesøster til Zainab Al-Khawaja, der var aktivist under de omfattende protester i 2011 mod styret i Bahrain. Hun er datter af den livstidsfængslede aktivist Abdulhadi al-Khawaja.

Bahrain har været plaget af uro siden 2011, da shiamuslimer mobiliserede store protester mod det sunnimuslimske styre. Shiamuslimerne føler sig marginaliseret, men det afvises af styret.