Dansk aktivist får lov at rejse ind i Egypten

En dansk-bahrainsk menneskerettighedsforkæmper har fået lov at rejse ind i Egypten efter at have været tilbageholdt det meste af natten til mandag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En dansk-bahrainsk menneskerettighedsforkæmper, Maryam Al-Khawaja, har fået lov at rejse ind i Egypten efter at have været tilbageholdt det meste af natten til mandag. Det skriver hun selv på sin Twitter-profil.

Al-Khawaja fik frataget sit pas ved ankomsten til lufthavnen i Cairo og fik at vide, at hun skulle sige, hvor de kunne deportere hende til, da hun var uønsket i Egypten. Blandt andet med hjælp fra en advokat har hun dog nu fået lov at komme ind i landet, hvor hun er blevet inviteret af en NGO til at tale om blandt andet kvinders rettigheder.

Maryam Al-Khawaja er datter af demokratiforkæmperen Abdulhadi Al-Khawaja, der har levet i eksil i Danmark i 12 år. Han sidder i øjeblikket fængslet i Bahrain, hvor han er idømt en livstidsstraf for at have protesteret mod kongestyret i landet i foråret sidste år. Hans appelsag skulle egentlig være gået i gang mandag, men blev udskudt på dagen. Abdulhadi Al-Khawaja har sultestrejket i 54 dage og har sagt, at han fra nu af kun vil indtage vand.

BNB