Dannerpris til skønhedskongen

Hollywood-guruens åbenhed om et voldeligt parforhold har brudt tabuer, og derfor skal han have årets pris fra organisationen, der kæmper mod vold mod kvinder

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hollywoodstjernernes skønhedsguru Ole Henriksen får på fredag Danners ærespris. Det er de frivillige i Dannerhuset, der har peget på den storsmilende wellness-ekspert til modtager af prisen, fordi han har været åben om sin egen oplevelse af et voldeligt kæresteforhold.

Danner-organisationen arbejder for at stoppe vold mod kvinder og børn, bl.a. med et historisk krisecenter.

- Ole Henriksen er et lyslevende bevis på, at det er muligt at komme videre, efter at have levet i et voldeligt parforhold med en anden mand. Og med sin åbenhed er han med til at bryde tabuet om vold i nære relationer, hedder det i begrundelsen for at give prisen - for første gang - til en mand.

I en pressemeddelelse erklærer Ole Henriksen sig "dybt beæret" over at få tildelt prisen.

- Åbenhed er med til at udvikle os som mennesker, og det er vigtigt at tro på at man kan nå sine mål ved at være åben og bruge kærligheden og ens hjerte. Man skal ikke være bange for at vise sine følelser og sårbarhed, siger han.

Danners direktør, Vibe Klarup Voetman, siger, at netop det at nedbryde tabu om vold i nære relationer er en væsentlig del af Danners arbejde med at stoppe volden.

Ole Henriksen besøger Danners krisecenter i forbindelse med overrækkelsen af prisen, der udgør en skulptur af designeren Ditte Fischer samt et medlemsskab af Danners Venner.

Tidligere prismodtagere er forfatterne Hanne-Vibeke Holst samt Fay Weldon og Maise Njor.

Danner oplyser, at der årligt er 28.000 kvinder og 8.000 mænd, der udsættes for partnervold i hjemmet.