»Dannebrog bør holdes ude af dansk politik!«

Formanden for Folketinget, Pia Kjærsgaard, syntes, det var en god idé at hænge et tre meter langt dannebrogsflag op bag Folketingets formandsstol. Det var Enhedslistens næstformand ikke enig i, og så blev der ellers skudt med skarpt på de sociale medier. I alle retninger.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

1: Det har skabt stor debat, at Dansk Folkepartis Pia Kjærsgaard forud for Folketingets åbning tirsdag, pyntede op i den store sal. Hun hængte nemlig et stort specialdesignet dannebrogs-splitflag op bag sin egen formands-talerstol for at dække den, ifølge Pia Kjærsgaard selv, ikke så festglade brune væg til.
Symbolikken i placeringen bag Pia Kjærsgaard egen formandsstol bekymrede hende ikke: »Hvordan kan dannebrog blive for nationalt et symbol? Ja, det er et nationalt symbol, men vi befinder os også i en nation, der hedder Danmark. Så jeg kan intet unaturligt se i det her. Tværtimod er det på sin plads.«

Men det er ikke alle helt enige i. Enhedslistens Christian Juul kalder det for utidigt og magtmisbrug og kræver flaget fjernet hurtigst muligt.

2: I løbet af få timer havde flere hundrede på Facebook kommenteret på »Enhedslisten: Det er utidigt magtmisbrug at hænge Dannebrog op i Folketingssalen.«
De fleste brugere føler sig provokeret af, at det danske flag ikke kan hænge uden debat i en dansk institution. Mange synes, det er »typisk Enhedslisten« og skriver, at det er mærkeligt, flaget ikke er blevet hængt op i salen noget før. En bruger kalder også Dannebrog for »det smukkeste, vi har.«

3: Mange modsvar handler om måden, Dansk Folkeparti og Pia Kjærsgaard anvender flaget på ved at placere det bag formandsstolen.
En bruger skriver, at hun er meget ked af, at Dansk Folkeparti generelt ynder at anvende Dannebrog som logo og symbol for en politik, ikke alle danskere sympatiserer med.

Flaget er efter tirsdagens åbning igen blevet fjernet. Der var ikke stemning i den øverste ledelse til at lade det blive hængende mere permanent.