Danmarkshistorien støves af digitalt

Aarhus Universitet opdaterer danmarkshistorien med den nyeste forskning på ny hjemmeside på internettet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De nyeste forskningsresultater om hele danmarkshistorien bliver nu tilgængelige og opdateret løbende på internettet som supplement til de gammeldags bogudgivelser, der hurtigt bliver noget støvede, fordi fremstillingerne overhales af nye opdagelser og vurderinger.

3000 sider med tekst, billeder og lydklip vil fra torsdag digitalisere sig på internettet på hjemmesiden www.danmarkshistorien.dk, som Aarhus Universitet står bag. Målgruppen bliver gymnasieelever og almindeligt historisk interesserede dansker.

- På den måde er vi med til at bevare kulturarven. Med den digitale version gør vi den mere imødekommende og lettere at komme til for nye generationer, og vi mindsker problemet med forældede historiebøger, siger projektlederen, postdoc Anne Sørensen fra universitets Institut for Historie og Områdestudier.

Siden vil også indeholde hundredvis af udvalgte kilder og leksikonopslag, ligesom en særlig sektion vil aflive gamle myter, for eksempel om, at den tidligere socialdemokratiske udenrigsminister Per Hækkerup i en brandert skulle have foræret Norge en masse havterritorium med rige olieforekomster. En anden sektion vil være særligt målrettet historieundervisning.

Projektet er støttet af en række fonde.

/ritzau/