Danmarks sender redningsteam af sted

Den danske regering besluttede i aftes at sende eksperter og sporhunde samt elektronisk lytte- og redningsudstyr af sted.»Det er en tragedie, der fremkalder den dybeste medfølelse med ofrene, deres familier og den iranske regering. Danmark har tilbudt de iranske myndigheder at bistå i redningsarbejdet med en hundeeftersøgningsenhed på 52 mand,« sagde udenrigsminister Per Stig Møller (K) i aftes.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Iran har bedt det internationale samfund om øjeblikkelig katastrofehjælp for at finde overlevende og døde i de kilometerlange og meterhøje dynger af murbrokker. Redningsfolkene kæmper ikke kun mod murbrokkerne. Også kulden gør arbejdet sværere. Om natten falder temperaturen i ørkenen til et pænt stykke under frysepunktet.

Den danske regering besluttede i aftes at sende eksperter og sporhunde samt elektronisk lytte- og redningsudstyr af sted.

»Det er en tragedie, der fremkalder den dybeste medfølelse med ofrene, deres familier og den iranske regering. Danmark har tilbudt de iranske myndigheder at bistå i redningsarbejdet med en hundeeftersøgningsenhed på 52 mand,« sagde udenrigsminister Per Stig Møller (K) i aftes.

En række andre lande heriblandt Rusland, Storbritannien, USA, Tyskland og Spanien tilbød også øjeblikkelig hjælp.

Jordskælvet, der ødelagde store dele af den historiske by Bam med 200.000 indbyggere - knap 1.000 kilometer sydøst for hovedstaden Teheran - blev målt til mellem 6,3 og 6,7 på Richterskalaen.

Telefonforbindelserne samt elektricitet og vandforsyningerne blev også afbrudt.

Udover de enorme menneskelige tab blev byens berømte fæstning jævnet med jorden. Fæstningen var over 2.000 år gammel og var en af de ældste og største lerstensbygninger i verden. Den var på

UNESCOS liste over bevaringsværdige bygningsværker.