»Danmarks nye prinsesse er privilegeret«

Den lille prinsesse får et privilegeret liv - ikke kun fordi, hun er kongelig, lød det fra den kongelige konfessionarius, Erik Norman Svendsen, ved dåben.

Prinsesse Athena Marguerite Françoise Marie bliver døbt af Kongelige Konfessionarius Erik Norman Svendsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Prins Joachim og prinsesse Maries lille datter får et privilegeret liv. Sådan sagde kongelig konfessionarius, Erik Norman Svendsen, der forestod søndagens kongelige dåb i Møgeltønder Kirke. Men det er ikke kun fordi, hun kommer til at vokse op som kongelig, lød det.

- Danmarks nye prinsesse er privilegeret. Her tænker jeg ikke først og fremmest på, at hun er født ind i den kongelige familie og skal bo på et slot. Men på den omstændighed, at hun fra starten har tre brødre, der vil vide at stille op for hende, beskytte hende og også opdrage og måske forkæle hende, sagde Erik Norman Svendsen med henvisning til prinsessens tre ældre brødre, prins Nikolai, prins Felix og den lille prins Henrik.

Og det er ikke kun de ældre brødre, der gør den lille prinsesse særligt beskyttet, påpegede den kongelige konfessionarius.

- Som den yngste i børneflokken vil hun også være privilegeret af forældre og bedsteforældre, onkler og tanter og alt, hvad nævnes kan af nære slægtninge og venner. Alle vil gøre deres til, at hun får lov at vokse op som andre små piger, omgivet af kærlighed og nærvær, sagde Erik Norman Svendsen.

Og privilegiet stopper ikke ved familieforholdene, lød det.

- Ved dåben i dag bliver den nye prinsesse også medlem af den danske folkekirke. Det er et privilegium at høre til i et folk og en kirke, som igennem århundreder har været vævet ind i hinanden. Det har været med til at sikre sammenhold og sammenhængskraft i vores folk, understregede Erik Norman Svendsen.

Den kongelige konfessionarius, der er tidligere biskop i Københavns Stift, har døbt alle kronprinsparrets fire børn samt prins Joachim og prinsesse Maries to fælles. Prinserne Nikolai og Felix er døbt af hans forgænger, Christian Thodberg.