Danmarks Indsamling runder samlet en milliard kroner

For 12. gang løb Danmarks Indsamling af stablen lørdag. Her rundede showet en milepæl.

København. Flere end 300.000 har doneret i alt 78,9 millioner kroner til børn uden hjem i verdens fattigste lande ved lørdagens store indsamlingsshow på DR1.

Dermed runder Danmarks Indsamling, som er blevet afholdt siden 2007, samlet en milliard kroner.

- Det er en historisk aften, fordi vi har rundet en milliard kroner i de 12 år, vi har samlet ind til Danmarks Indsamling. Vi er meget taknemmelige på vegne af børn uden hjem, siger Anna Rørbæk, der er talsperson for Danmarks Indsamling og chef for kommunikation og public affairs hos Børnefonden.

Hun mener, at lørdagens donationer vil gøre "en helt afgørende forskel for nogle af de børn i verden, der har det allerværst".

- De her mange millioner kroner vil komme ud i verden til to kontinenter, hvor vi har 12 projekter, som hjælper børn uden hjem, siger Anna Rørbæk.

- Det er lande som Kenya, Somaliland og Sierra Leone, og der er rigtig mange børn derude, der kan komme i nogle trygge rammer, fordi danskerne har været gavmilde i aften, tilføjer hun.

Danmarks 12 største humanitære organisationer og DR står bag Danmarks Indsamling.

De 78,9 millioner indsamlet i år støtter 12 konkrete projekter, som hjælper børn uden hjem, så de kan få en mere tryg barndom og en bedre fremtid.

Det år, hvor der blev doneret flest penge til Danmarks Indsamling, var 2010.

Her blev der indsamlet 130 millioner kroner til akut hjælp til jordskælvsramte Haiti og kvinder i Afrika.

Dette års resultat ligger et godt stykke under resultatet fra sidste år, hvor der blev indsamlet godt 90 millioner kroner. Det kan der ifølge Anna Rørbæk være en naturlig forklaring på.

- Hvis der lige har været en katastrofe, så er det måske lettere for danskerne at komme til pengepungen, og de giver måske lidt mere.

- Der har ikke været nogle virkelig store jordskælv eller katastrofer for nylig, og det kan have påvirket resultatet, siger Anna Rørbæk, der tilføjer:

- Det er dog stadig enormt mange penge, der kommer til at gøre en kæmpe forskel.

Ifølge Danmarks Indsamling har de 957 millioner kroner, der blev givet ved de 11 indsamlingsshow fra 2007 til 2017, hjulpet flere end syv millioner mennesker.

/ritzau/