Danmarks coronaimage er i top, viser ny analyse: »Turisterne foretrækker at rejse til lande, de opfatter som ansvarlige«

Blandt otte nordeuropæiske lande ser turister Danmark som et af de allermest ansvarlige lande i forhold til coronaepidemien. Det kan få stor betydning for turismen, mener turistorganisation. Erhvervsministeren siger dog, at coronakrisen langt fra har sluppet sit greb om den danske turisme.

Den danske turisme har brug for en kickstart, og det er en venlig, varm og hjælpende hånd, at mange anser Danmarks coronahåndtering som værende ansvarlig, lyder det fra turistorganisation og erhvervsministeren. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Samfundet åbner, og det samme gør de internationale grænser så småt. Derfor kan de danskere, som i en eller anden grad lever af turisme, måske snart nyde godt af, at turister anser Danmark som værende meget coronaansvarlige.

Det viser en ny analyse af turisternes opfattelse af ansvarlighed i forhold til corona i otte nordeuropæiske lande, som er udarbejdet af Epinion og VisitDenmark.

Konkret viser analysen, der er lavet på baggrund af 5.384 interview, at kun Norge bliver anset som mere coronaansvarlig end Danmark. Helt i bund ligger Sverige, Irland og Storbritannien.

Ifølge Jan Olsen, administrerende direktør i VisitDenmark, er det en god nyhed, at Danmarks coronaimage er i top.

»Det giver et rigtig godt udgangspunkt for vores internationale markedsføring i denne svære tid, hvor konkurrencen om turisterne skærpes yderligere, når grænserne åbnes igen,« siger Jan Olsen i en pressemeddelelse.

Frygter »katastrofesommer«

Ifølge undersøgelsen har det for mange turister en konkret betydning for deres rejselyst, at turen går til et land, de mener har håndteret epidemien ansvarligt.

To ud af tre nordmænd svarer, at håndteringen af corona er »afgørende« for deres rejselyst. Det samme gælder for omtrent halvdelen af tyskerne og hollænderne, mens det betyder en smule mindre for svenskerne.

»Det styrker yderligere Danmarks position, at turisterne foretrækker at rejse til lande, de opfatter som ansvarlige i forhold til corona,« siger Jan Olsen.

Også erhvervsminister Simon Kollerup (S) glæder sig over, at den danske coronahåndtering ser ud til at have en positiv effekt på turisternes lyst til at vende snuden eller kølerhjelmen mod Danmark.

»Tryghed og tillid er vigtige parametre under en sundhedskrise, og det vil de også være for de mange turister, som igen skal krydse grænserne. Selvom genåbningen er godt i gang, så har krisen endnu ikke sluppet grebet i dansk turisme,« siger Simon Kollerup.

Meget tyder imidlertid også på, at navnligt hovedstadens turistbranche får brug for alt den hjælp, den overhovedet kan skrabe sammen.

For nylig viste tal fra analysevirksomheden Benchmarking Alliance, der overvåger hotelbranchen i Norden, nemlig, at der i år er booket 85 procent færre overnatninger på hoteller i hovedstaden, end det var tilfældet på samme tid i 2019.

Det fik organisationen Wonderful Copenhagen til at frygte en gentagelse af »katastrofesommeren« 2020, som direktør Mikkel Aarø-Hansen for nylig sagde til Berlingske.