Danmark slår rekord med 250 badeklare strande

Om få dage stiger 301 Blå Flag til tops på danske strande og havne, og det er flere flag end nogensinde før.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Gadegaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er god grund til at kippe med flaget i Danmark. Om få dage stiger det Blå Flag, som er symbolet på rent badevand, sikkerhed og gode strandoplevelser, nemlig til tops rekordmange steder. 250 danske strande og 51 havne får lov til at hejse flaget. Og det er tre flag flere end sidste år.

Friluftsrådet, der står bag uddelingen af det Blå Flag, glæder sig over rekorden.

»Det Blå Flag betyder meget for kommuner med kystturisme. Turisterne kender flaget og ved, at Blå Flag er lig med godt badevand og sikre badeforhold. Vi oplever, at der er stor prestige i at få flaget, og kommunerne og havnene arbejder hårdt for at leve op til kriterierne om sikkerhed, vandkvalitet og miljøformidling,« siger projektleder Bjarke Lembrecht Frandsen.

Flagene hejses i begyndelsen af juni, og i år får fem nye strande flaget.

»Vi er meget tilfredse med den opbakning, kommuner og havne viser den internationale miljømærkningsordning Blå Flag. Og vi glæder os over alle de friluftsoplevelser, som danskere og turister kan opleve i sommerperioden,« siger Friluftsrådets direktør, Jan Eriksen, i en pressemeddelelse.

Ifølge Friluftsrådet findes der 48 Blå Flag-nationer verden over, og i år uddeles der samlet 4.021 flag til strande og havne. Danmark er et af de lande med flest Blå Flag.