Danmark kan miste kommissær

EU-kommissionens næstformand foreslår, at de små EU-lande skal fratages kommissærposten. Et forslag, der bliver skarpt afvist af danske EU-ordførere.

Om få år kan det være fortid med en dansk EU-kommissær. Den tyske næstformand for EU-Kommisionen og industrikommissær Günther Verheugen sætter nemlig spørgsmålstegn ved, om de små medlemslande i fremtiden skal have en kommissær.

- En lille medlemsstat får mere gavn ud af at have en vicekommissær på et vigtigt område end ved at levere en kommissær, som har ansvaret for et marginalt område, siger Günther Verheugen til den tyske TV-kanal ZDF.

Forslaget om at fratage de små EU-lande deres kommissær skal ifølge Verheugen være en del af debatten, når den vingeskudte EU-forfatning efter planen skal genoplives under det tyske formandskab i EU det næste halve år.

Både Venstres EU-ordfører Charlotte Antonsen og Socialdemokraternes EU-ordfører Svend Auken afviser dog tanken om forskelsbehandling på grund af landestørrelse.

- Det er fundamentalt i strid med hele tanken bag EU, hvis de store lande får bedre vilkår end de små lande, siger Charlotte Antonsen.

/ritzau/