Danmark har fået en ny prins

Prinsesse Marie og Prins Joachim har fået et velskabt drengebarn på 49 cm og 3032 gram.

4. maj 2009, klokken 04:57 kom han til verden, den lille dreng der er prinsesse Maries første og prins Joachims tredje. »Så stor!« En tydeligt stolt prins Joachim fortalte pressen om sin nye søn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Uffe Weng


Klokken 04:57 til morgen fik Danmark en ny prins.

- Det er med meget stor glæde, at jeg kan fortælle at min hustru, Prinsesse Marie, har født en sund og velskabt dreng, sagde Prins Joachim den fremmødte presse på Rigshospitalet.

Prinsesse Maries første og Prins Joachims tredje måler 49 centimeter og vejer 3032 gram. Den nye prins er nummer syv i den danske tronarvefølge.

Prins Joachim var under hele fødslen, som varede 10-11 timer. Han klippede selv sønnens navlestreng, ligesom han tidligere gjorde det hos sine to andre sønner.

- Det er en stor og bevægende fornemmelse at opleve et nyt liv blive til, sagde den åbenlyst stolte prins. Han indrømmede, at han kneb en tåre, da barnet blev født.

De nybagte forældre vidste på forhånd, at det ville blive en dreng, og Prins Joachim ville ikke sige hvilken af de stolte forældre hans nye dreng ligner.

- Han er lidt mindre end mig og ser ud som nyfødte drengebørn gør. De kan spørge herfra til evigheden hvem han ligner, men han ligner sig selv, svarede en smilende prins til pressen.

Heller ikke navnet på den nye prins ville Joachim ud med.

- Jeg har sagt det før, og siger det igen: Han kan komme til at hedde at fra Ib og Nebukaneser, sagde den stolte nybagte far.

Prins Joachim, 39 år og prinsesse Marie, 33 år, blev gift den 24. maj sidste år i Møgeltønder Kirke. Ved parrets forlovelse året inden, lagde de ikke skjul på, at de håbede, at deres ægteskab ville føre til børn.

Den nyfødte er dronning Margrethes og prins Henriks femte barnebarn. Foruden Nikolai og Felix er de bedsteforældre til kronprins Frederiks og kronprinsesse Marys to børn, Christian på tre år og Isabella, der lige er fyldt to.

Det var ikke kun Prins Joachim, der var tilfreds med fødslens forløb. Også Rigshospitalets specialister var glade.

- Fødslen forløb rigtigt fint og hurtigt, sagde overlæge Morten Hedegaard, Rigshospitalet, der bistod ved fødslen.

Prinsesse Marie fik en epiduralblokade under fødslen, og afdelingsjordemoder Birgitte Hillerup oplyste, at fødslen forløb planmæssigt og at forløbet tidsmæssigt havde være helt normalt.