Danmark hæver risikovurderingen for smittespredning af coronavirus til »høj«

Risikoen for, at der opstår en egentlig smittespredning i Danmark inden for de kommende uger, er nu hævet til »høj«.

Overlæge Tyra Grove Krause, afdelingschef og overlæge ved Statens Serum Institut. (Foto: Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Marcus Trappaud Bjørn

Danskerne skal forvente mange flere tilfælde af coronasmittede. Det oplyser Statens Serum Institut.

Risikovurderingen for, at der opstår en egentlig smittespredning i Danmark inden for de kommende uger er netop hævet fra »moderat« til »høj«.

Det bekræfter Tyra Grove Krause, afdelingschef for Infektionsepidemiologi og Forebyggelse hos Statens Serum Institut over for B.T.

»Vi ser, at det spreder sig i flere europæiske lande, og en stigning i antallet af tilfælde herhjemme. På den baggrund ser vi en øget risiko for spredning i Danmark i de kommende uger,« siger hun.

Overlæge Tyra Grove Krause, afdelingschef og overlæge ved Statens Serum Institut. (Foto: Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Marcus Trappaud Bjørn.

Indtil videre er danskere hovedsageligt blevet smittet i udlandet, men nu ser man tilfælde, hvor nære kontakter til kendte tilfælde er blevet smittet i Danmark.

»Desuden bliver det sværere og sværere at fastholde strategien om at teste rejsende med lidt hoste og ondt i halsen, når de kommer til Danmark, når stadigt flere lande i Europa bliver ramt. Vi kan ikke holde det ude, og derfor vil vi se smittespredning i Danmark,« siger Tyra Krause.

Igennem en række tiltag, der blandt andet dikteres af statsminister Mette Frederiksen (S), vil man forsøge at mindske smittespredningen mest muligt. Samtidig skal sundhedsvæsenet forberede sig på et øget antal smittede danskere.

Tirsdag morgen er der registreret 113 smittede i Danmark. Mindst to er raskmeldte igen, og der er ingen dødsfald som følge af coronavirussen.