Danmark bruger 60 millioner kroner på polarår

Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået en aftale, der øger den danske bevilling til Det Internationale Polarår med 60 millioner kroner.

Det Internationale Polarår, som løber fra marts 2007 og to år frem, fik tirsdag en økonomisk indsprøjtning på 60 millioner kroner fra Danmark. Det er resultatet af en aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti. Tidligere var der afsat 16 millioner kroner til formålet, men beløbet er nu 76 millioner kroner.

- Danmark bidrager aktivt til den internationale klimaforskning og beskyttelsen og overvågningen af det arktiske miljø. Med femdoblingen af de øremærkede bevillinger til Det internationale Polarår har de danske forskningsmiljøer et stærkt udgangspunkt for at præge de mange, internationale aktiviteter og projekter, siger videnskabsminister Helge Sander (V).

I forvejen har Videnskabsministeriet afsat 40 millioner kroner til arktisk forskning i perioden 2007-2009. Samlet set er der i samme periode afsat 400 millioner kroner på finansloven til forskningsaktiviteter i og omkring Grønland.

/ritzau/