Danmark beholder kedelig indbrudsrekord

Sommeren er højsæson for indbrud og tyveri. Vi er det mest indbrudsplagede land i Europa, viser tal.

Foto: Kristoffer Juel Poulsen

En kedelig overraskelse venter en del danskere, når de kommer hjem fra sommerferien: Et indbrudshærget hus.

Tal fra Det Kriminalpræventive Råd viser ifølge Alka Forsikring, at antallet af indbrud er faldet med ti procent i Danmark fra 2012 til 2013, men at vi stadig er det mest indbrudsplagede land i Europa.

Og hen over sommeren ser det særligt slemt ud, fortæller kommunikationsdirektør i Alka Forsikring Lise Agerly.

»Når vi i disse dage gennemgår sommerens anmeldelser, kan vi se, at mange kommer hjem til et indbrudshærget hus, hvilket jo er en rigtig kedelig måde at slutte sommerferien på. Vores tal viser, at der i 2007 kun var 584 indbrud, mens der i 2013 var over 800 indbrud. Tallene fra i år viser indtil videre, at det tegner til lidt færre indbrud end i 2013, men tallene sætter stadigvæk europarekord i indbrud,« siger hun i en pressemeddelelse.

Antallet af tyverier i Danmark er også vokset markant siden 2007, og Danmark har ni gange så mange indbrud som i Norge og fire gange så mange som i Sverige.

I sommerperioden eksploderer antallet af lomme- og tasketyverier desuden.

»Når folk bevæger sig ud i det offentlige rum, stiger risikoen for at blive bestjålet. Det er her, tyvene nemt kan komme ind på livet af en - særligt steder med mange mennesker. Derfor er det vigtigt at holde sine penge, smartphone og andet godt af vejen, for eksempel i en taske som holdes tæt ind til kroppen,« siger Lise Agerly.

Gennemsnitsudbyttet per indbrud lå i 2013 på 24.216 kroner, hvilket er en stigning i forhold til 2012, hvor udbyttet lå på 22.053 kroner i gennemsnit.