Danmark anerkender Kosovo

Udenrigsminister Per Stig Møller har sendt brev til Kosovos præsident, hvor Danmark anerkender Kosovos selvstændighed og løsrivelse fra Serbien.

Unge mennesker fejrer løsrivelsen i Kosovos hovedstad, Pristina. Fold sammen
Læs mere
Foto: Daniel Mihailescu / AFP

Danmark anerkender Kosovo som selvstændigt land, oplyser Udenrigsministeriet.

Den officielle danske blåstempling af den nye stat på Balkan sker i eftermiddag, når udenrigsminister Per Stig Møller (K) sender et brev til Kosovos præsident, Fatmir Sejdiu, og premierminister Hashim Thaci.

- Danmark anerkender i dag Kosovo som selvstændigt land. Det er centralt for regeringen, at Kosovo har forpligtet sig til at etablere et demokratisk, sekulært og multietnisk land, som sikrer mindretalsbeskyttelse, udtaler udenrigsministeren.

Efter at Kosovo søndag løsrev sig fra Serbien, opfordrede præsident Sejdiu "alle lande i verden" til at anerkende det uafhængige Kosovo og oprette diplomatiske forbindelser til det nye land.

Ifølge Udenrigsministeriet er tidspunktet for Danmarks anerkendelse aftalt, så den kommer stort set samtidig med en række andre EU-landes blåstempling, da også Tyskland, Italien, Østrig, Estland og Letland nu anerkender Kosovo.

/ritzau/