Danish Crown til danskerne: I risikerer at møde tomme kølediske de næste dage

Foto: SØREN STEFFEN. Kød hos slagteren.
Læs mere
Fold sammen

Frikadellerne, krebinetterne og koteletterne bliver nok svære at lave de næste dage til aftensmaden, det melder Danish Crown nu ud til TV2 Østjylland.

Kødkrisen kommer, fordi de ansatte hos Danish Crown i Horsens strejker. Det er et svineslagteri, derfor kan det blive svært at finde svinekødet i de danske supermarkeder.

»I et vis omfang vil forbrugerne i Danmark komme til at se langt efter nogle af vores produkter ude i kølediskene,« siger Jens Hansen, Pressechef for Danish Crown til TV2Østjylland.

Slagterne i Horsens strejker, efter 1108 stemte imod den nye LO-overenskomst for privatansatte, hvor kun få hundrede stemte for den. Generelt stemte 98 procent af slagterne i Danmark faktisk nej til den nye overenskomst. Overordnet set fik overenskomsten alligevel 57 procent af LO’s stemmer, derfor blev den gennemført.

I en pressemeddelelse fra Danish Crown skriver de, at en række af deres slagterier er helt stille. Slagterne er nemlig utilfredse med, at den nye overenskomst giver mulighed systematisk overarbejde.

»Det er en rigtig ærgerlig situation, vi står i lige nu. De kommende dage vil vores kunder, og i sidste ende forbrugerne i både Danmark og udlandet, komme til at kigge langt efter vores varer. Samtidig har vores leverandører rigtig mange slagteklare grise gående i deres stalde, så arbejdsnedlæggelsen giver ikke bare Danish Crown problemer,« siger Søren F. Eriksen, CEO i Danish Crown Pork.