Dalai Lama besøger København næste år

Tibetanske buddhisters åndelige leder, Dalai Lama, besøger Danmark til februar næste år i to dage.

ARKIVFOTO. Det er ikke et politisk besøg, når Dalai Lama i februar 2015 kommer til København. Fold sammen
Læs mere
Foto: JESSICA RINALDI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I februar næste år besøger tibetanernes åndelige leder, Dalai Lama, København i to dage for at dele sit syn på medfølelse, samhørighed, fred og tolerance med den danske befolkning. Det oplyser en forening af syv danske organisationer og virksomheder med interesse for tibetansk-buddhistisk filosofi. De har i fællesskab inviteret Dalai Lama til Danmark.

Det var den herboende tibetanske lama, Lakha Lama Rinpoche, der overrakte anmodningen til Dalai Lama.

»Det tibetanske folks leder, Hans Hellighed Dalai Lama har ikke, som andre statsoverhoveder, opholdt sig i et palads og nydt livet. Gennem sit liv har han mødt megen modgang. I stedet for at forfalde til vrede og had, har han valgt at bruge medfølelsens styrke. Han har aldrig mistet sin tro på ikke-vold og medfølelse,« udtaler Lakha lama Rinpoche i en pressemeddelelse.

Under sine to dage i København vil Dalai Lama ved arrangementer i Bella Centeret tale om, hvordan menneskers mentale evner kan trænes til medfølelse og samhørighed. Han vil holde foredragene »Styrke gennem medfølelse og samhørighed« og »Otte gode råd om mental træning«.

Siden sit første besøg i 1973 har Dalai Lama besøgt Danmark otte gange. Sidste gang var i 2011, og her mødte han ikke statsministeren, da hans forrige møde med daværende statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), i 2009 førte til en diplomatisk krise med Kina.

Dalai Lama lever i eksil i den nordindiske by Dharamsala, som er hovedsæde for den tibetanske eksilregering. Han er den 14. Dalai lama.