Dagmar sætter sit præg på trafikken

Stort set alle broer i landet melder om kraftig vind og der er advarer mod færdsel med vindfølsomme køretøjer. Varslerne ventes at blive opgraderet, når Dagmar for alvor tager fat. Togtrafikken er kun minimalt berørt.

Stormen Dagmar har i løbet af morgenen og formiddagen afgivet sine første kraftige pust over det sydvestlige Danmark, og det har allerede påvirket trafikken flere stedet i landet.

Pia Pedersen, der er vagthavende ved Vejdirektoratets trafikinformationscenter, oplyser at Lillebæltsbroen er den eneste bro, der går fri af et varsel inden middag.

»De fleste broer er fredag formiddag allerede berørt Dagmar. Vi varsler kraftig vind på næsten alle broer, og på flere af de større broer som Øresundsbroen, Vejlefjordbroen og Langelandsbroen frarådes vindfølsomme køretøjer at passere på grund af den kraftige vind,« siger Pia Pedersen.

Danmarks Meteorologiske Institut meddeler, at stormen først for alvor tager fat i de tidlige eftermiddagstimer. Her forventes fuld storm i middelvinden og vindstød helt op til orkanstyrke fra en vestlig retning. Det vil stadig være Vestjylland, der bliver hårdest ramt af vinden, men selv om Dagmar taber pusten, når hun bevæger sig øst på, skal trafikanter holde sig nøje opdateret om trafikken.

»Der ser ud til, vinden tager til i løbet af eftermiddagen, så man kan forvente, der kommer yderligere restriktioner på broerne i det meste af landet,« siger Pia Pedersen.

Landevejene er endnu ikke berørt i særlig grad af blæsten, selv om Syd- og Sønderjyllands Politi melder om de første nedfaldne tagsten og væltede træer. Man opfordrer til agtpågivenhed i trafikken.

Hos DSB forventer man ikke, at togtrafikken vil blive berørt voldsomt af fredagens storm. Der vil dog blive ændringer til og fra Bornholm, idet Bornholmstrafikken har valgt at aflyse to overfarter i begge retninger mellem Rønne og Ystad.

»De bliver erstattet af en enkelt overfart i begge retninger af færgen Povl Anker, der bedre kan klare blæsten. Overfartstiden er 3 timer mod normalt 1 time og 20 minutter. Så vi indsætter Togbusser mellem København H og Ystad i stedet for togene, som ikke passer med de ændrede sejltider,« oplyser DSB på sin hjemmeside og opfordrer samtidig folk til at holde sig løbende opdateret på situationen.