Daginstitution afskaffer lukkedage

Det er slut med lukkedage i sommerferien på en daginstitution i Kokkedal. Lukkedagene giver ingen besparelse, kun problemer for personale og forældre.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Slut med tvungen ferie i uge 29. En selvejende institution i Kokkedal har valgt at droppe de årlige lukkedage om sommeren, fordi det rent praktisk ikke gav nogen besparelse - kun problemer for personalet og forældre, der blev tvunget til at tage ferie i bestemte perioder. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi fandt ud af, at vi som selvejende institution ikke behøvede at have lukkedage, og derfor undersøgte vi, om vi kunne reducere antallet af lukkedage. Det viste sig, at vi sagtens kunne fjerne dem, siger Stine B. Hasselgaard, bestyrelsesformand for daginstitutionen Bøgegården.

Hun forklarer, at institutionen med 400 børn er så stor, at den i stille sommerferieuger kan samle børnene og dermed geare ned i personalet. Men direkte lukkeuger bliver der ikke tale om i institutionen, der spænder fra vuggestue til fritidshjem og klub.

Forældrene kan derfor gå sommeren i møde uden at skulle lægge ferie i uge 29 eller få bedsteforældrene til at passe. Beslutningen har også vakt begejstring hos personalet, der ikke er tvunget til at holde ferie den samme uge hver sommer. Kun dagene mellem jul og nytår vil institutionen holde lukket, fordi der hvert år kun er ganske få børn, der har et behov.

Pædagogernes fagforening er positiv over for ideerne hos de selvejende institutioner, der vil fjerne lukkedagene. I praksis har politikerne nemlig aldrig kunnet spare penge ved at indføre lukkedage - det var blot et skinargument for at lave generelle besparelser, vurderer BUPL.

- Vi mener godt, at man kan tilrettelægge arbejdet på en så fleksibel måde, at man kan undgå lukkedage. Men det kræver en særlig opmærksomhed på, at der er pædagoger nok i årets andre uger, siger Lars Christensen, formand for BUPL Nordsjælland, til Frederiksborg Amts Avis.

BNB